Poziv spisateljima: pošaljite radove za Koprivnički književni godišnjak

08:44h
0

Ogranak Matice hrvatske Koprivnice nakon jednogodišnje pauze nastavlja sa svojom uspješnom edicijom Koprivničkog književnog godišnjaka. Godišnjak je pokrenut još davne 2006. godine i za to vrijeme ugostio je mnogobrojna spisateljska imena i doživio grafičke i sadržajne trasformacije.


Može se reći kako je projekt u početku bio pomalo eksperimentalan, ugledna književna imena pojavljivala su se pored amaterskih, početnici pored afirmiranih, međutim u kontiuitetu izlaženja ipak se uspjela iskristalizirati prihvatljiva koncepcija. Godišnjak nikako nije književna oaza samo za odabrane nego je prostor otvoren za sve poetike pružajući im prostor da se razvijaju i dozrijevaju, prostor usporedbe gdje i profesionalni spisatelj i amater može pustiti novi tekst ili ideju na ocjenu.

Ipak se mora napomenuti kako bez niza profesionalnih imena koji su prigrlili ideju Koprivničkog književnog godišnjaka kao motivatora koprivničke književne scene edicija ne bi imala toliki uspjeh.

Zanimljivo je da su, kako su godišta odmicala, kriteriji za objavljivanje bivali sve stroži i to od strane samih autora, ne toliko od uredništva. Postalo je samo po sebi razumljivo da autor za Koprivnički književni godišnjak daje ono najbolje što ima. Nije stoga slučajno što je posljednji broj za 2012. godinu doživio svoju percepciju na razini Hrvatske.

Godišnjak 2014. izaći će tijekom listopada u ponovno nešto izmjenjenoj uredničkoj koncepciji no okosnicu će i dalje činiti radovi podravskih spisatelja i njihove biografije. Ovom prigodom pozivamo spisatelje, profesionalce, amatere i početnike da pošalju svoje najbolje radove isključivo na mail urednika darko.pernjak@gmail.com radi objavaljivanja u Koprivničkom književnom godišnjaku. Tekstovi moraju biti u word formatu i lektorirani. Tekstovi se primaju do 15.09.2014. godine.

urednik Darko Pero Pernjak

čitam...