HRVATSKA UZVRAĆA UDARAC

Poznati hrvatski zet predstavit će knjigu o borbi da Hrvatska postane njegovim domom

Brown je odnedavno nastavnik na Fakultetu političkih znanosti, a rođen je u Tulsi, državi Oklahoma. U Hrvatsku je došao zbog supruge Silvane.

13:13h
0
Ilustracija // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Hrvatska uzvraća udarac naziv je knjige koju će Cody McClain Brown predstaviti u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Frana Galovića.


Čitatelji su ga imali priliku upoznati čitajući njegovu prvu knjigu Propuh, papuče i punica ili njegov blog Zablogreb. Brown je odnedavno nastavnik na Fakultetu političkih znanosti, a rođen je u Tulsi, državi Oklahoma. U Hrvatsku je došao zbog supruge Silvane s kojom se upoznao u Oklahomi gdje je bila na stipendiji Ron Brown. Potom je Brown dobio Fulbrightovu stipendiju na FPZG-u, dok je, postavši ocem, dom stvorio ovdje.

U novoj knjizi nastavlja svoju epsku bitku u pokušaju da Hrvatska postane njegov dom. Udružen sa svojom ženom, kćeri i punicom, Cody širi krug poznanstava i zbližava se s nekim novim prijateljima, susjedima i psom, dok se hvata u koštac s birokracijom, sveprisutnim skepticizmom, hrvatskim jezikom i pokušajima kupnje stana koji kao da prkose zakonima fizike.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

čitam...