5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dječji vrtić tratinčica

Poznati rezultati ankete o smjenskom radu vrtića, Ida Šipek: Malo je roditelja spremo izdvojiti dijete u novu skupinu, a neki bi da vrtić radi skoro do pola noći
P

Prema riječima Ide Šipek, ravnateljice vrtića, u anketu je bilo uzeto u obzir 576 djece, izuzev predškolaraca.

Ne propustite

Poznati su rezultati ankete koja se provodila u koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica, a putem koje su se roditelji izjašnjavali ima li potrebe da radno vrijeme u vrtiću bude dvosmjensko, odnosno da se formira nova skupina u koju bi djeca dolazila od 11 do 21 sat. O tome smo i pisali. 

Prema riječima Ide Šipek, ravnateljice vrtića, u anketu je bilo uzeto u obzir 576 djece, izuzev predškolaraca.

– Veći broj djece koji idu u vrtić imaju roditelje koji rade u smjenskom radu, no ne traži ih toliko puno popodnevni smještaj. Za to se izjasnio 71 roditelj od ukupno 273 koji su nam rekli da rade u smjenama. Neki su se roditelji izjasnili da bi htjeli da vrtić bude otvoren čak do 23.30 sati. Manji je broj roditelja koji bi bili spremni preseliti dijete u novu skupinu, samo njih 32 prihvaća premještaj – kazala nam je I. Šipek.

Foto: Matija Gudlin
Ida Šipek // Foto: Matija Gudlin

Ono što se isto tako dalo iščitati iz ankete je to da su roditelji naveli bi bilo dobro da vrtić ima popodnevno dežurstvo do 18 sati, a koje je inače sada do 16.30 sati.

– Kada o tome govorimo, izraženija su nam jutarnja dežurstva nego ta popodnevna te, kao što sam već i rekla, većina roditelja ipak dođe po dijete oko 15 sati. Dosta roditelja je pisalo da bi trebali povremeno popodnevni smještaj, a to je opet teško jer se ne može formirati skupina ako broj nije stalan – objasnila nam je.

Rezultati ankete odnosno prikupljeni podaci su upućeni i prema nadležnom ministarstvu i osnivaču, točnije Gradu Koprivnici te će se u narednom razdoblju vidjeti na koji način će se taj popodnevni rad moći organizirati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×