Predavanje američkog diplomata Briana Wingatea „Business the American Way“

21:38h
0

U srijedu, 11.3.2015. u 11.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu) gospodin Brian Wingate, diplomat i savjetnik za ekonomska pitanja pri Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, održat će predavanje „Business the American Way”. Budući da Sjedinjene Američke Države prednjače u području gospodarstva, svrha predavanja je dobiti uvid u praktična znanja i iskustva u ovom području te razgovarati s predavačem. Predavanje će biti na engleskom jeziku. Trajanje programa bit će oko 1 sat.

Predavanje se organizira u okviru programa „Knjižnica je više od knjiga – zajedno do zapošljavanja”, koji je koprivnička Knjižnica pokrenula prošle godine. Cilj programa je doprinijeti boljem informiranju i otvaranju novih perspektiva u zapošljavanju kroz dijeljenje iskustva, znanja i dobre prakse. Stoga je i ovo prilika da Koprivničanci steknu neke nove uvide u problematiku poduzetništva i gospodarstva.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Dio je već tradicionalne suradnje koprivničke Knjižnice i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, koje kroz svoje programe nastoji učvrstiti i pojačati suradnju između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Osim one tzv. visoke diplomacije, puno se radi i na projektima putem kojih se hrvatskim građanima nastoji pružiti što više informacija o Americi. Veliku ulogu u tome imaju i knjižnice s kojima se, osim suradnje na projektu Američkog kutka u najvećim hrvatskim gradovima, razvija i cijeli niz drugih programa suradnje.