Prelijepi jučerašnji dan mnogi su iskoristili za boravak u prirodi, uz našu Dravu.

Na izletištu kod križničkog mosta na području općine Pitomača, u okviru međunarodne akcije za očuvanje rijeka – Big jump (Veliki skok), točno u 15 sati, deseci su simbolično skočili u rijeku Dravu i tako poslali poruku o ljepoti krajolika i prirodnom bogatstvu Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav koji je potrebno sačuvati za buduće generacije. Proslavu je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović te najavio veliki skok.

Ujedno, Turistička zajednica područja Dravski peski je bila organizator skupa sa TZ Grada Đurđevca, TZ Općine Pitomača, Nippy adventures i Etno kuće obitelji Karlovčan, organizirali su Gastro etno-eno biciklijadu pod nazivom Bajsom i žlicom po Podravini te Drava kanuing 2018., odnosno spuštanje kanuima rijekom Dravom od Brodića pa do Križnice kanuing stazom Drava Tour adventure. Dio se pak posjetitelja od Brodića do Križnice otisnuo brodom, ploveći uz obalu rijeke.

Svi su sudionici sudjelovali na Big jumpu, velikom skoku koji se tradicionalno održava u Križnici kraj Pitomače.

Tamo se u ljepoti krajolika uz Dravu skupilo nekoliko stotina ljudi koji su uživali u druženje, suncu i svježem zraku.  Bilo je tu eko radionica i igara za djecu, turnir u odbojci na pijesku, dobre glazbe, a domaćini su za sve pripremili fini grah.

Kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

čitam...