16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KRAJ PROJEKTA

Predstavljen film o zaboravljenim jelima Prigorja i okolice, K. Sočev: Stare recepte sačuvali smo za mlađe generacije
P

Vrijednost ovog projekta vidjet će se kroz nekih 5-10 godina. Film koji smo osmislili traje sat i pol, što mislim da je velika vrijednost za buduće generacije - rekao ja Miroslav Mirković

Ne propustite

Predstavnice brojnih udruga žena i kulturno umjetničkih društava okupile su se jučer u Gornjevinskoj kleti u Križevcima na predstavljanju trećeg turističkog filma Zaboravljena jela Prigorja i okolice.

U navedenom filmu su sudjelovale članice KUD-ova te udruga Kulturno umjetničko društvo Prigorec, Kulturno umjetničko društvo Tomislav, Društvo žena Sokolovac, Udruga žena Mak Velika Mučna, Udruga žena Bilogorsko srce Hudovljani, Udruga žena Ladislav, Udruga
žena Prekogorke Brđani Sokolovački, Udruga Plava krv Dropkovec, Udruga Potkalnički
plemenitaši Gornja Rijeka i ekipa iz Bakine kuće za odmor, Sveti Ivan Žabno.

– Prošlo je godinu dana kako smo predstavili prvi dio projekta. Bila nam je intencija pokriti cijelu županiju. Cilj projekta je zabilježiti tradiciju, ostaviti stare recepte mladim generacijama i naraštajima da ta tradicija ne ostane zaboravljena. U treći dio projekta uključeno je područje grada Križevaca i pet okolnih općina. Osim pomalo zaboravljenih jela, u filmu su također prikazane ljepote i posebnosti svih navedenih područja – rekla je pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev.

Ratko Ljubić i Kristina Sočev

– Svi se mi sjećamo onog što su naše bake pripremale koje se nažalost jako malo pripremaju. Jedna takva inicijativa sigurno će potaknuti da se to ne zaboravi, ali možda nekog da ponovo poželi spremati takva jela – rekao je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Idejni začetnik i producent projekta Miroslav Mirković pojasnio je da je sve krenulo s idejom očuvanja zaboravljenih jela.

– Iako ona nisu tako reći zaboravljena, ali polako neka od tih jela izumiru. Bez pomoći žena i udruga žena ovaj projekt ne bi bio moguć. Vrijednost ovog projekta vidjet će se kroz nekih 5-10 godina. Film koji smo osmislili traje sat i pol, što mislim da je velika vrijednost za buduće generacije – rekao ja Mirković.

Nakon promocije navedeni film će biti prikazan i na društvenim kanalima te lokalnim
i regionalnim televizijama poput Varaždinske televizije i Z1.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×