22.3 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZAVRŠNA SVEČANOST

Prestižnu nagradu Fran Galović dobio je Miroslav Kirin, a Malog Galovića učenici Karlo Kršak i Martin Barberic
P

Povjerenstvo u sastavu Mario Kolar, Julijana Matanović i Zlatko Krilić ocijenilo je Babaniju kao najbolje ostvarenje poetskih i proznih zapisa koje na originalan način tematiziraju zavičajnosti

Ne propustite

Na završnoj svečanosti književnog festivala „29. Galovićeva jesen“ dodijeljene su nagrade „Fran Galović“ i „Mali Galović“ za najbolja djela zavičajne tematike.

Svečanost je održana jučer u koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić, a uz književnike, brojne goste festivala i uzvanike uveličali su je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Prestižnu nagradu Fran Galović za knjigu zavičajne (i/ili identitetske) tematike dobio je Miroslav Kirin za djelo „Babanija“ koju je Povjerenstvo za Nagradu “Fran Galović” u sastavu Mario Kolar, Julijana Matanović i Zlatko Krilić ocijenilo kao najbolje ostvarenje poetskih i proznih zapisa koje na originalan način tematiziraju zavičajnosti. Sam autor, kojem je nagradu uručila ministrica kulture, kazao je kako je pojam zavičaja proces spoznaje koji se stalno nadopunjuje pa samim time niti književno djelo za koje je nagrađen na neki način nije završeno.

„Malog Galovića“ za najbolji učenički književni rad dobili su Karlo Kršak za pjesmu „V ovome selu“ i Martin Barberic za pjesmu „Cujzek“.

Laureatima su uz ministricu koja je istaknula značaj Festivala i vrijednost jezične raznolikosti koja obogaćuje kulturu, čestitali i zamjenik župana Ljubić, koprivnički gradonačelnik Jakšić, predsjednica Uprave Podravke Dalić, zatim predsjednik Organizacijskog odbora festivala Marko Gregur, predsjednik Društva hrvatskih književnika – Podravsko-prigorskog ogranka Darko Pernjak te književnici Zlatko Krilić i Julijana Matanović.

Program su svojim nastupima obogatili Ivana Betlehem, recitalom Galovićevih pjesama, Tomislav Mihac Kovačic, izvedbom izvornih podravskih pjesama te Dora Fucak, također solo na gitari.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znatno poskupljenje

Šok! Cijena omiljene ljetne poslastice ‘otišla u nebo’, ne morate više na more da biste kuglicu sladoleda platili 1,50 euro, to možete napraviti u...

Proljeće je počelo, a s njime je došla i želja za omiljenim slatkim grijehom. Sladoledom! Vole ga svi, verzija...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti