4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Presuda // Vitković kriv za klevetu spajsovaca izrečenu novinaru
P

Ne propustite

Miroslav Vitković, bivši predsjednik Uprave Podravke i takozvani krunski svjedok tužiteljstva na suđenju za aferu Spice, nepravomoćno je proglašen krivim za kazneno djelo klevete u sudskom procesu koji su protiv njega pokrenuli šestorica od ukupno osam okrivljenika u aferi Spice.

On je osuđen po više točaka na jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 9.401,60 kn uz nadoknadu sudskih troškova. Osim toga, tekst presude mora biti objavljen o njegovom trošku u Večernjem listu. Na izricanju presude Vitković se nije pojavio, a od šestorice privatnih tužitelja presudi je nazočio samo Zdravko Šestak u pratnji odvjetnika Krunoslava Kunštića.

– Naravno da smo zadovoljni presudom, u ovakvim situacijama do određene satisfakcije moguće je doći samo sudskim putem – komentirao je odvjetnik Kunštić za Glas Podravine, dometnuvši kako je visina kazne u ovom slučaju manje važna. Također je rekao da se na presudu ne namjeravaju žaliti.

Kako je presudu obrazložila sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić, Vitković je svjesno u razgovoru s novinarom Večernjeg lista, početkom godine, iznio neistinite tvrdnje na štetu časti i ugleda optuženika u aferi Spice. Tvrdio je kako nije bio hospitaliziran na odjelu poluintenzivne njege u koprivničkoj bolnici zbog trovanja alkoholom te kako ga se tim izjavama pokušava ocrniti i da je „jasno zašto i iz kojih krugova to dolazi”. Sud je utvrdio kako činjenice oko njegove hospitalizacije nisu sporne, te kako je kriv za kazneno djelo klevete na štetu časti i ugleda šestorice privatnih tužitelja, na koje su se, premda nikoga nije imenovao, njegove izjave odnosile.

Sud je kao olakotne okolnosti uzeo u obzir to što Vitković do sada nije bio kazneno odgovoran i to što ima maloljetnu djecu.

Podsjetimo, Vitkovića je šestero od ukupno osam okrivljenika u slučaju Spice tužilo, nakon što je početkom godine novinaru večernjeg lista negirao da je bio smješten na odjel poluintenzivne njege u Općoj bolnici Koprivnica zbog alkoholiziranosti, to jest 4,48 promila alkohola u organizmu. U novinskom tekstu je objavljena njegova izjava u kojoj je rekao kako ovo nije prvi put da ga se na ovakav način pokušava ocrniti, a jasno je zašto i iz kojih to krugova dolazi.

– Ja sam svjedok u suđenju za operaciju Spice i već se mnogo puta u posljednjih godinu dana pokušalo narušiti moju vjerodostojnost – objavljeno je u spornom tekstu, zbog čega se dio Spajsovaca osjećao oklevetanim što je bio i razlog za podizanje privatne tužbe protiv bivšeg predsjednika uprave Podravke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×