19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prevrat u Županijskoj skupštini očekivan, riječ je o političkoj trgovini za osobne interese – tvrde Koren, Felak i Bingula
P

Ne propustite

Odmah po završetku 13. sjednice Županijske skupštine, nova oporbena koalicija HSS-a, HDZ-a i A-HSP-a održala je konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svoje stavove o događajima koji su se odvijali na sjednici. Župan Darko Koren kazao je da su članovi koalicije znali i predviđali što će se dogoditi uz doduše neka manja odstupanja: 

„U tom periodu saznavanja naravno pokušavali i nadalje održati tu većinu, da smo pokušali s pojedincima koji su sada prešli na suprotnu stranu to dogovarati. Međutim nismo mogli pristati na neke njihove uvjete koji nikada nisu ni bili uvjeti bilo kakve političke karaktera, bilo kakvog iskazivanja želje za interesom i općim dobrom, nego isključivo privatni interes.

Smatra da su u koaliciji ove dvije godine djelovali korektno, a da se koalicija raspala zbog određenih interesa pojedinaca te, kao u slučaju HSU-a, zbog odnosa na nacionalnoj razini. 

Dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Damir Felak rekao je da ga smeta odnos vijećnika Jose Brkljače iz HSLS-a koji je u skupštinu ušao sa zajedničke liste HDZ-a i HSLS-a, jer bez toga nikada ne bi bio županijski vijećnik. Felak ujedno smatra da je odnos Brljače prema članovima HDZ-a bio politički nekorektan, no njemu je na duši zašto je prešao na drugu stranu:
„I ovo je eklatantan primjer političke trgovine i korupcije! A njima neka bude na čast to što su učinili jer svaka čast svakom ali ljudi se drže za riječ a volovi za rogove!“

Vijećnik A-HSP-a Milan Bingula smatra da je nova većina u Županijskoj skupštini oformljena običnom trgovinom i to prvenstveno osobnom. I dalje će neupitno podržavati koaliciju čiji su član, kao i župana Korena. 

“Autohtona hrvatska stranka prava s današnjim danom ima još veće povjerenje u današnju opoziciju i čestitamo županu Darku Korenu da nije podlegao korupciji i mitu kao što mislimo da je podlegla ova druga strana” – komentirao je Dražen Keleminec.

Kako je župan Koren rekao – njemu i njegovim zamjenicima dano je povjerenje birača s područja Koprivničko-križevačke županije i nitko osim njih, s obzirom da su birani neposredno, ne može ni neće vladati Županijom. Koren je na kraju na pitanje novinara hoće li sada vladajući u Županijskoj skupštini pokrenuti njegovu smjenu, samo kratko rekao da je sve moguće.

{denvideo http://www.radio-drava.hr/drava/mp3/SKUPSTINSKA.mp3}

izvor: Radio Drava

Komentiraj na forumu: http://www.koprivnica.net/kcforum/index.php?topic=6425.0

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×