godina čitanja

Programom Kreativni kovčeg u Pitomači žele poticati čitanje i razvoj čitalačkih kompetencija

Partneri su Osnovna škola Petra Preradovića i Srednja škola Stjepana Sulimanca.

09:54h
0
Foto: Branko Novosel

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja, a nedostatkom čitalačke publike i nedovoljnim zalaganjem zajednice za čitanjem, u općini Pitomača osmišljen je program Kreativni kovčeg.

Tako je Centru za kulturu Drago Britvić Ministarstvo kulture i medija osiguralo financijska sredstva u iznosu od 20.000 kuna za realizaciju tog projekta.

Partneri su Osnovna škola Petra Preradovića i Srednja škola Stjepana Sulimanca.

Programom se nastoji poticati čitanje i razvoj čitalačkih kompetencija te realizirati aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Provođenje programa će biti omogućeno i u prometno slabije povezana ruralna područja koja uključuju Virovitičko-podravsku i Koprivničko-križevačku županiju.

Ciljana skupina su djeca, mladi i odrasli. Program će se provoditi u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. U sklopu se nalazi i uređen otvoreni prostor za sjedenje i čitanje pod nazivom Petrov vrt koji svojim okruženjem budi osjećaj za kreativnost i maštanje.

Voditeljica programa Kreativni kovčeg će biti Danijela Rešetar. Programi će biti besplatni za sve sudionike i održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Realizacija projekta je od lipnja do studenoga 2021. godine. Pripremljen uz suradnju Centra za kulturu Drago Britvić i tvrtke DRAFT d.o.o.

Foto: Općina Pitomača

čitam...