28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Projekt Eko Škola Fedinandovac prenosila je i Dječja Televizija
P

Ne propustite

Početkom školske godine 2013./2014., u Osnovnoj školi Ferdinandovac javila se ideja o provođenju Eko projekta koji bi predstavljao samu osnovnu školu u Ferdinandovcu.

Tako su svi marljivi učitelji te škole užurbano počeli osmišljavati dijelove svojeg Eko projekta, te započeli njegovu realizaciju.

Njegova realizacija se sastojala od nekoliko radionica, snimanja video spota te pregršt aktivnosti za sve učenike predmetne nastave koji pohađaju tu školu.

U sklopu projekta učenici su sa učiteljem Krešimirom Šadekom, posjedili rijeku Dravu i tamo provodili eksperimente sa vodom, dok je Začarani Planet bio u glazbenom studiju i snimao himnu škole s ekološkim motivima pjesme, pod budnim okom Igora Drvenkara, koji je uradio i aražman pjesme.

Dječji bend Začarani Planet čine Mateja Mađerek, Luka Mesarov, Anita Aušperger, Karlo Hrženjak, Mislav Cik i Matej Petrović koji sviraju žive instrumente kao što su elektične gitare, bubnjevi i klavijature, te imaju već nekoliko svojih snimljenih pjesama, autorskog karaktera.

Dječji bend Začarani Planet se također i svake godine predstavlja i na međunarodnom festivalu „Kukuriček” i „Dječjoj Televiziji” u profesionalnog kategoriji dječjih zborova.

U informatičkom kabinetu su pak, pod budnim okom svojih učiteljica, Irene Marohnić i Brankice Šeničar, učenici prevodili tekst pjesme „Eko škola Ferdinandovac”, autora Slavka Kenđelića i učiteljice Dijane Habijanec.

Tekst su prevodili na dva strana jezika, njemački i engleski, a učiteljica informatike, Silvija Međurečan, je izrađivala titove tih stranih jezika i postavljala ih u sam video.

Dramska skupina škole je sa likovnom skupinom, pod vodstvom učiteljica Ene Sulimanec i Ivane Devčić, osmislila kostime koje su izrađivali od eko vrećica, te scenarij za video spot.

U Eko projekt bili su uključene još i vjerska skupina pod vodstvom učitelja Roberta Ščuke, matematička skupina pod vodstvom učitelja Vladimira Bermanca, tjelesna skupina pod vodstvom učitelja Zlatka Peceka, knjižničarska skupina pod vodstvom učiteljice Lidije Levačić Mesarov, uz pomoć ostalih učitelja Osnovne škole Ferdinandovac, sa svojim aktivnostima skupina.

Učitelj Mate Alvir je snimao kamerom sve učenike osnovne škole Fedinandovac, koji su ujedno bili i glumci video spota, a u izradi video spota su čak sudjelovali vatrogasci koji su nam omogućili da snimimo jedan kadar i iz zraka.

Uz pregršt aktivnosti i veselih dječjih zvukova i plesa, tako je snimljen i video spot Eko škola Ferdinandovac kojeg je i obavila i prenosila na svojoj televiziji „Dječja Televizija” u rubrici „Pošalji svoj video”, a sam video spot možete vidjeti na njihovim stranicama „Dječje Televizije” ovdje: http://www.djecja.tv/category/posalji-video/  ,ili na Youtubeu https://www.youtube.com/watch?v=VeOJpjDvsds

Također, video možete vidjeti i na web stranicama naše škole ovdje: http://os-ferdinandovac.skole.hr/

U video spotu se prikazuje i projekt kojeg škola već provodi niz godina, pod imenom „Eko Fotka” i kojeg posjećuju učenici iz cijele Hrvatske, ne bi li se tako predstavili svojim eko fotografijama i osvojili vrijedna priznanja i nagrade.

Također, naš vrijedni dječji bend „Začarani Planet” je 18. lipnja, 2014. godine, ponovo posjetio „Dječju Televiziju” te snimio profesionalni spot svoje nove pjesme „Dravska Vila”.

Autori pjesme „Dravska Vila” su Ivana Matkov, Dijana Habijanec i Davor Jendrašić.

Sam video spot pjesme „Dravska Vila” će nakon svoje izrade biti postavljen i emitiran u emisijama „Dječje Televizije” u sklopu njezine „Top liste”, pa će se tako „Začarani Planet” opet natjecati u profesionalnoj razini dječjih zborova za „Naj Hit Dječje Televizije”.

18. lipnja, 2014. godine, je također sa Začaranim Planetom na snimanje profesionalnog video spota krenuo i plesni studio „Jump” iz Koprivnice, pod voditeljstvom Andreje Herman, koji se predstavio svojom plesnom točkom, ne bi li tako plesom upotpunio našu pjesmu „Dravska Vila”.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×