5.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 22. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -

Projekt “Jedinstveni jelovnik” – kvalitetnija i balansirana prehrana koprivničkih osnovnoškolaca
P

Ne propustite

U okviru priprema za implementaciju pilot jelovnika – „Projekta jedinstvenog jelovnika za sve gradske osnovne škole“ u Štaglju (Podravkin rekreacioni centar) održana je radionica za kuhare i kuharice  školskih kuhinja te ravnateljice osnovnih škola.

Radionicu je vodio Podravkin stručni tim na čelu s mr. sc. Davorkom Gajari.

Radi se o  edukaciji o značaju konzumiranja redovitih obroka tijekom dana i preporuke za unos pojedinih namirnica, te kvalitetnoj pripremi namirnica kojom se u što većoj mjeri zadržava njihova nutritivna vrijednost i osiguravaju dobro izbalansirani obroci.

Degustacija u Štaglju // foto: Ivan BrkićU okviru radionice održana je degustacija šest vrsta obroka koje su pripremili Podravkini kuhari,a koju su sudionici radionice pohvalili i izvrsno prihvatili.

 

Slijedi priprema materijala koji će se koristiti tokom školske godine i čija je svrha da nastavnici u okviru redovne nastave i uz primjenu određenih pedagoških metoda, kroz jednostavne i kratke, ali redovite poruke potiču djecu na usvajanje principa pravilne prehrane.

Projekt je pokrenut u rujnu prošle godine na  inicijativu gradonačelnika Grada Koprivnice, u suradnji s Podravkom i koprivničkim osnovnim školama.

Izvor: Koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

Kišna Rujevica ugostila Slaven: Farmaceuti se hrabro otvorili pa izgubili 2:0

Farmaceuti su danas kod Rijeke zaključili prvi dio polusezone Supersport HNL-a. Rijeka je pobjedom htjela zaključiti "jesen" na prvome...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×