U okviru priprema za implementaciju pilot jelovnika – „Projekta jedinstvenog jelovnika za sve gradske osnovne škole“ u Štaglju (Podravkin rekreacioni centar) održana je radionica za kuhare i kuharice školskih kuhinja te ravnateljice osnovnih škola.
Radionicu je vodio Podravkin stručni tim na čelu s mr. sc. Davorkom Gajari.
Radi se o edukaciji o značaju konzumiranja redovitih obroka tijekom dana i preporuke za unos pojedinih namirnica, te kvalitetnoj pripremi namirnica kojom se u što većoj mjeri zadržava njihova nutritivna vrijednost i osiguravaju dobro izbalansirani obroci.
U okviru radionice održana je degustacija šest vrsta obroka koje su pripremili Podravkini kuhari,a koju su sudionici radionice pohvalili i izvrsno prihvatili.
Slijedi priprema materijala koji će se koristiti tokom školske godine i čija je svrha da nastavnici u okviru redovne nastave i uz primjenu određenih pedagoških metoda, kroz jednostavne i kratke, ali redovite poruke potiču djecu na usvajanje principa pravilne prehrane.
Projekt je pokrenut u rujnu prošle godine na inicijativu gradonačelnika Grada Koprivnice, u suradnji s Podravkom i koprivničkim osnovnim školama.
Izvor: Koprivnica.hr