Udruga slijepih

Projekt Korak po korak ide dalje

11:15h
0
Ilustracija // Foto: ingimage
Ilustracija // Foto: ingimage

Na novom natječaju Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo je nastavak provedbe programa do 2019. godine.

Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije protekle tri godine uspješno je provodila program Korak po korak financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. Na novom natječaju Ministarstvo je odobrilo nastavak provedbe programa do 2019. godine.


Program je pružao uslugu osobnog asistenta, odnosno videće pratnje, za 15 korisnika koji su članovi Udruge, a koji žive u samačkim kućanstvima u ruralnim područjima ili su u teškoj ekonomskoj situaciji.

– U nastavku projekta, uz uslugu neophodnu slijepim osobama, Udruga će dati i doprinos nastavku zapošljavanja Margarete Odobašić, djelatnice Udruge, kako bi joj se omogućio kontinuitet u radu usmjerenom na skrb vezanu za slijepe osobe sa područja naše Županije – istaknuo je Alen Kerovec, voditelj programa.

Objasnio je kako je M. Odobašić zaposlena na radnom mjestu videće pratnje te je kroz tri godine svakodnevno pružala uslugu pratnje korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, administrativnih poslova, zdravstvene skrbi i edukacija za svakodnevni život.

 

čitam...