4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Križevačka Udruga Maslačak

Projektom Ruku pod ruku pomoći će se djeci i mladima s teškoćama u razvoju
P

Ne propustite

‘Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju stjecanje znanja, vještina i usvajanje primjerenih stajališta kao i poboljšanje kvalitete života izvan školskih aktivnosti ali i educirati obitelji djece i mladih s teškoćama u razvoju’, istaknula je Kristina Kranjčević, voditeljica projekta.

Početna konferencija projekta Rukom pod ruku održana je jučer, u četvrtak, u križevačkoj knjižnici Franjo Marković.

– Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju stjecanje znanja, vještina i usvajanje primjerenih stajališta kao i poboljšanje kvalitete života izvan školskih aktivnosti ali i educirati obitelji djece i mladih s teškoćama u razvoju – istaknula je Kristina Kranjčević, voditeljica projekta.

Zajednički provoditelji su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Maslačak kao nositelj projekta i križevački Centar za socijalnu skrb te osnovna škola Ljudevita Modeca kao projektni partner.

Tamara Premuš, predsjednica Udruge, objasnila je da je projekt usmjeren na dvadesetero djece i mladih s teškoćama u razvoju s područja Križevaca, za koje ne postoje aktivnosti kojima bi potaknuli svoje stvaralaštvo i kreativnost uz obavezno školovanje.

Projekt uključuje individualne i grupne rehabilitacijske aktivnosti te kreativne i stvaralačke. Individualnim i grupnim aktivnostima kroz igru poticat će se kreativnost i stvaralaštvo koji će utjecati na razvoj fine i grube motorike, komunikacije i socijalizacije. Kreativne i stvaralačke aktivnosti obuhvaćaju ritmičke i likovne radionice.

Projekt će se provoditi do kolovoza iduće godine, a financira se sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 90.000 kuna.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×