transferi

Prometno u Prekodravcu, doveli nekoliko pravih pojačanja kako bi svima pokvarili planove, otišla dva igrača

Trener Martin Tuba pripreme je zakazao za 15. srpnja.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Županijski prvoligaš Prekodravac iz Ždale već je nekoliko godina crna mačka mnogim klubovima. Ždalčani su strašno borbeni, a na svom terenu bodove mogu otkinuti i objektivno puno jačim momčadima. Netom prekinutu sezonu završili su kao sigurni sedmi, a da u novoj sezoni žele postići još bolji rezultat rekao nam je Martin Tuba, njihov trener.

U klub su doveli Nikolu Posavca iz novigradske Drave, čvrstog igrača, kreatora u veznoj liniji. Isto tako, u klub je stigao i Marin Čerkez iz Kalinovca, koji je inače iz Ferdinandovca, a može pokriti sve pozicije u veznom redu. Treće pojačanje je Luka Zlatar, igrač koji dolazi iz susjednog Fugaplasta iz Gole.

Dario Kopornić se vratio iz Lipe, a vraća se i Dario Aušperger nakon ozljede, operirao je križne, sad se vraća za jesen.

– Nismo bili kanta za napucavanje, nedostajalo nam je isksutva u nekim trenucima. Mislim da su mladi dečki stastali, juniori će gristi. Poznavajući ove dečke otprije znam da su kvalitetni i vjerujem da ćemo stabilizirati momčad i kluba nakon nekoliko godina turbulencija. Sredina tablice i afirmacija mladih igrača su nam glavni ciljevi za iduće razdoblje – rekao je Tuba za ePodravinu i dodao kako su jedna od najmlađih momčadi u ligi.

– U jednoj utakmici mali smo čak šest igrača ispod 21 godina, što me čini ponosnim – kaže Tuba.

Klub su napustili Mislav Sonarić i Branimir Zagorec. Potonji je otišao u Dugo Selo okušati se u ozbiljnijem nogometu. U klubu su mu se zahvalili na svemu što je dao Prekodravcu i poželjeli mu sreću u daljnjem životu. Trener Martin Tuba pripreme je zakazao za 15. srpnja.

Pripremne utakmica igrat će redom protiv sigečke Mladosti, Kloštra Podravskog, Podravca iz Virja, Graničara iz Đurđevca (juniori), mađarskog Nagybajoma, molvarske Mladosti, a generalka pred prvenstvo bit će s Kloštrom ili Tehnikom, ovisno tko ispadne iz kupa pa bude slobodan.

Loading...