12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Propala sjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe
P

Ne propustite

090616-sastanakpenzionera-m– Danas smo na sjednici Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe trebali izabrati novog ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe, no zupan Darko Koren se uplašio da njegovi ljudi Ivica Pal, Mladen Tenodi i Verica Šarlija neće biti poslušni i dići ruku za kandidata koji bi njemu odgovarao, pa im je zabranio da sudjeluju u njoj. Za mjesto ravnatelja se natječu Vesna Aleksovski, Slavica Stančec, ja i još jedna osoba, no do daljnjega se neće znati tko doći na to mjesto – rekao je danas novinarima ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Darko Ledinski nakon što je zbog nedolaska tri od pet članova Upravnog vijeća te ustanove otkazana sjednica.

Stanari i korisnici usluga Doma za starije i nemoćne osobe stoga ni danas nisu dobili odgovor na pitanje hoće li Ledinski i dalje biti ravnatelj, ili će 16. srpnja, kada mu završava mandat, dobiti nasljednika te tko će to biti. Nedolazak Pala, Tenodija i Šarlije bio je očekivan, rekla je predsjednica Upravnog vijeća i dogradonačelnica Vesna Želježnjak:

– Njihove su nedavne ostavke u članstvu Upravnog Vijeća bile iznuđene, no oni su i dalje članovi tog tijela dok Županijska skupština ne odluči drugačije, pa je jasno da je na djelu opstrukcija rada Vijeća.

Darko Ledinski je naglasio da mu tijekom osam godina, koliko obnaša duznost ravnatelja Doma, nikada nije bilo teze raditi, jer se zbog opstrukcije rada Upravnog Vijeća ne donose odluke vrlo vazne za normalan zivot više od 600 starijih i nemoćnih osoba o kojima Dom na razne načine brine. Također, neumjesnom je nazvao izjavu župana Korena da je Županija kao osnivač bitnija od ravnatelja.

– Na umirovljenicima nije da samo žive u Domu, nego trebaju i sudjeluju u njegovom vođenju, naročito ako ih muči neizvjesna budućnost i nervozni su jer Koren ne uzima u obzir njihove jasno artikulirane zelje. Oni imaju puno pravo utjecat na sve odluke, jer plačaju 45% troškova koje Dom ima, drzava 29,2%, a Županija svega 25%. Stoga pozivam Darka Korena da prestane opstruirati rad Upravnog vijeća, jer korisnici zbog njega trpe, a Dom je jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj koja to proživljava – rekao je Darko Ledinski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×