KRIŽEVAČKI STOŽER

Proslava sv. Marka Križevčanina odvijat će se pod maskama, tradicionalne procesije neće biti

Dogovorene su i mjere za 11. Županijski polumaraton Kalnik - Križevci'20 - KTC te utrku gradskim ulicama 1. Križevačka osmina. Nosit će se maske na startu, svi uključeni bit će evidentirani, mjerit će se temperatura i paziti na razmak.

14:12h
0
Sveti Marko Križevčanin - Misa i procesija
Foto: Admir Sinani

Stožer civilne zaštite Grada Križevaca održao je sjednicu na kojoj su razgovarali o epidemiološkoj situaciji.


S obzirom na to da se u ponedjeljak 7. rujna obilježava proslava dana i svetkovine svetog Marka Križevčanina, donesena je preporuka o nošenju maski zbog velikog broja ljudi, neovisno o održavanju mise na Trgu J. J. Strossmayera. Ističu, pritom, važnost korištenja dezinfekcijskih sredstava i održavanje razmaka. Tradicionalne procesije neće biti, dok će Stožer u suradnji s gradskim vodstvom osigurati maske za osobe koje neće imati vlastite.

Također, dogovorene su mjere za 11. Županijski polumaraton Kalnik – Križevci’20 – KTC te utrku gradskim ulicama 1. Križevačka osmina. Nosit će se maske na startu, svi uključeni bit će evidentirani, mjerit će se temperatura i paziti na razmak.

– Stožer će zatražiti mišljenje županijskog Stožera civilne zaštite oko korištenja sportskih
dvorana OŠ Vladmir Nazor i OŠ Ljudevita Modeca za korisnike izvan odgojno-obrazovnog sustava – poručuju.

Govorili su i o odluci kojom se u Koprivničko-križevačkoj županiji ograničava broj na svadbama i uvodi obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja.

čitam...