Neki dižu, neki režu

Provjerili smo kakve će uskrsnice dobiti djelatnici gradskih i županijske uprave

Ukupno će 30 djelatnika dobiti uskrsnice, bez gradonačelnika i njegovih zamjenika. Prošlih godina nije bilo materijalnih prava zbog mjera štednje, a s obzirom da se situacija financijski stabilizirala te je Grad prošlu godinu završio u plusu od tri milijuna kuna, ove smo ih godine vratili, odgovor je iz Križevaca.

09:30h
0
Koprivničko-križevačka županija // Foto: Matija Gudlin
Koprivničko-križevačka županija // Foto: Matija Gudlin

Nakon što smo izvijestili o stimuliranju zaposlenika u firmama Podravine i Prigorja povodom uskrsnih blagdana, doznali smo i hoće li Koprivničko-križevačka županija te gradovi i njihove firme, isplatiti uskrsnice u vidu bona ili novca svojim djelatnicima.

Po pitanju institucija lokalne i regionalne samouprave, doznajemo da će Koprivničko-križevačka županija svojim namještenicima vrijednost uskrsnice umanjiti za 100 kuna u odnosu na prošlu godinu, pa će im se ovaj put isplatiti dar u naravi u iznosu od 300 kuna.

U Gradu Koprivnici situacija je još neizvjesna kako razgovori između Grada i sindikata još uvijek traju. Međutim, zaposlenici gradske firme Komunalca dobit će poklon bon u vrijednosti 200 kuna kao što je bio i prošlogodišnji, a temeljem Kolektivnog ugovora.

Gradska uprava Đurđevca svojim je djelatnicima za Uskrs darovala bon od 400 kuna kao i prošle godine, a u istoj vrijednosti bonove koje će iskoristiti u KTC-u, dobit će i gradski djelatnici u Križevcima.

– Ukupno će 30 djelatnika dobiti uskrsnice, bez gradonačelnika i njegovih zamjenika. Prošlih godina nije bilo materijalnih prava zbog mjera štednje, a s obzirom da se situacija financijski stabilizirala te je Grad za 2016. godinu završio poslovanje u plusu od tri milijuna kuna, ove godine vratili smo materijalna prava – dobili smo odgovor od Dijane Marković iz Grada.

U Ludbregu uskrsnice, kao ni ranijih godina, nisu predviđene proračunom.