najava sjednice

Rajn predlaže najmanji iznos paušala u korist iznajmljivača, donosi se o odluka o autotaksi stajalištima: Nastojimo izaći ususret sugrađanima koji se vole opustiti

Jedna od točaka na Gradskoj sjednici bit će donošenje odluka o autotaksi stajalištima, što nalaže novi zakon.

11:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tjedan dana uoči sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mario Rajn iskoristio je priliku i već tradicionalno putem medija javnosti najavio točke o kojima će se raspravljati na sjednici idućeg tjedna. U prvom redu bila je riječ o odluci o paušalu koja odnosi se na privatne iznajmljivače na području grada Križevaca i usklađivanje sa zakonom o porezu na dohodak.


– Kao jedinica lokalne samouprave moramo propisati visinu paušala. Dosad je plaćano do 300, pa čak i 350 kuna po jedinici. Želimo se pozicionirati kao grad koji se brine svojim građanima, gospodarstvenicima i iznajmljivačima predlažemo visinu paušala 150 kuna po krevetu, a to je i minimalno zakonom propisan iznos. Uvest ćemo smanjenje od 50 posto. Vjerujemo kako će ovo biti poticaj našim građanima da otvore smještajne kapacitet i bave se turističkom djelatnošću – počeo je obrazlagati gradonačelnik Rajn.

Dotaknuo se i rebalansa proračuna u kojoj je naglasio vrlo ograničenu stavku, proširenje postojećeg odlagališta otpada Ivančino brdo.

– Kroz godinu ćemo sigurno ići u ozbiljniji reblans proračuna, no ovaj se isključivo tiče postrojenja našeg odlagališta otpada koje nam je veoma bitno zbog regionalnog statusa odlagališta otpada. Jako nam je bitno da se pristupi proširenju zbog pri popunjenja postojećih kapaciteta – pojasnio je.

Jedna od točaka na Gradskoj sjednici bit će donošenje odluka o autotaksi stajalištima, što nalaže novi zakon.

– Mi smo u dužnosti i obavezi definirati lokacije autotaksi stajališta. To će biti novitet u gradu, a imamo definirane četiri lokacije. Jedno će biti kod željezničkog kolodvora, drugo kod autobusnog. Zatim, na Kranjčevićevom trgu pri čemu će to biti stajalište petkom i subotom u vremenu od 18 do 6 sati ujutro i isto tako u Baltićevoj ulici u istom vremenu. Tu maksimalno nastojimo izaći u susret našim mlađim sugrađanima, kao i sugrađanima koji se vole opustiti u dane vikenda – pojasnio je Rajn.

Apelira na sugrađane da mjesta autotaksi stajališta ne koriste za privatni parking.

 

čitam...