17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rat i mir // Izašao prvi broj novina za branitelje
R

Ne propustite

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), čiji je počasni predsjednik legendarni zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković-Jastreb, a koja je osnovana prije nekoliko mjeseci, i u koju su učlanjeni isključivo oni koji su u Domovinski rat krenuli 1991., u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja, objavila je prvi broj novina!

Riječ je listu “Rat i mir”, u kojem su objavljene teme, zanimljivosti, komentari, fotografije i karikature vezane uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Po riječima glavnog i odgovornog urednika Mladena Pavkovića, inače i predsjednika ove Udruge, list se neće baviti braniteljskim problemima i drugim termama s područja Koprivničko-križevačke županije, već je zamišljen kao glasilo hrvatskih branitelja iz cijele zemlje.

Prvi broj objavljen je na osam stranica, a njegovo tiskanje financirali su isključivo sami branitelji, ne tražeći ni kune dotacije. Pavković, koji je uz ostalo bio i urednik prvog hrvatskog vojnog lista “Gardist”, također je istaknuo da im je želja da se što više i istinitije progovori o ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a koji danas osim što su zapostavljeni, marginalizirani i naprosto bačeni u blato, mogu objaviti svoje životne i ine kalvarije, ali i dobre strane kojih sigurno ima.

List će izlaziti povremeno, (razmišlja se o mjesečniku), a cijena prvog broja je nula kuna, opet iz razloga da oni koji neprestano “skrbe” o braniteljima ne kažu da je objavljen samo i isključivo iz razloga da se netko na njemu “obogati”! U želji da što lakše i brže dođe do svojih čitatelja, “Rat i mir” će biti poslan udrugama, knjižnicama, ali i drugim kulturnim ustanovama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×