8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Razvojna agencija Podravine i Prigorja proglašena najuspješnijom u Hrvatskoj
R

Ne propustite

090608-pora-mProšlog tjedna u hotelskom naselju Solaris kraj Šibenika, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, održano je XIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu najveće je godišnje okupljanje hrvatskih gospodarstvenika i poduzetnika s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih.

U sklopu savjetovanja održana je i svečana dodjela nagrada najuspješnijim poduzetnicima u malom gospodarstvu, te potpornim institucijama – razvojnim agencijama/poduzetničkim centrima i tehnološkim parkovima/inkubatorima. Nagrade su dodijeljene u četiri glavne kategorije: poduzetnici, poduzetnici izvoznici, poduzetnik inovator i poduzetničke potporne institucije.

U konkurenciju za ovogodišnje nagrade ušli su svi poduzetnici kojima je osnovna djelatnost proizvodnja i koji su korisnici projekata Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i Hrvatske banke za obnovu i razvoj koje su i pokrovitelji ovogodišnjih nagrada.

U kategoriji mikro poduzetnika u finalnoj večeri nominirana su dva poduzetnika iz Koprivničko-križevačke županije – V.T.P. KOS PEKARSTVO d.o.o. iz Križevaca i KOTLER d.o.o. iz Đurđevca, a najuspješnijim mikro poduzetnikom proglašen je KOTLAR d.o.o. vlasnika Marijana Malkoča iz Đurđevca – Tvrtka datira još od 1953.godine, u početku se bavila proizvodnjom kotlova za pečenje rakije, od 1999.godine proširuje djelatnost sa cinčaonom, a trenutno je u tijeku velika investicija u daljnje proširenje proizvodnih kapaciteta.

Nagradu za najboljeg mikro poduzetnika gospodinu Malkoču uručio je predsjednik Uprave HAMAG-a gospodin Tomislav Kovačević.

U kategoriji najuspješnija razvojna agencija/poduzetnički centar između triju nominiranih razvojnih agencija titulu najbolje pripala je razvojnoj agenciji iz Koprivničko-križevačke županije – PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja. Nagradu za najuspješniju razvojnu agenciju ravnateljici PORE gospođi Meliti Birčić, uručila je državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tamara Obradović Mazal.

PORA se kroz dosadašnji rad formirala kao središnje informativno, savjetodavno i konzultantsko središte za malo gospodarstvo, te edukativno središte za poduzetnike početnike u Koprivničko-križevačkoj županiji. Osim poticanja razvoja malog gospodarstva PORA je temeljna institucija u Županiji zadužena za regionalni razvoj, međunarodnu suradnju, kao i pripremu projekata za nacionalne i EU fondove. Ova nagrada veliko je priznanje za dosadašnji rad PORE, ali i Koprivničko-križevačke županije, te poticaj za osmišljavanje i provedbu novih projekata u funkciji sveukupnog razvoja županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×