14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE 2“

Razvojna agencija PORA Koprivničko-križevačke županije održala okrugli stol s tehničkim tajništvima LPZ-ova
R

Uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan Okrugli stol s predstavnicima Tehničkih tajništva LPZ-ova Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije

Ne propustite

U utorak, 15. rujna 2020. godine u organizaciji PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije kao Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Koprivničko-križevačke županije održan je Okrugli stol s Tehničkim tajništvima LPZ-ova Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Okrugli stol organiziran je i održan u okviru provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“ s ciljem umrežavanja LPZ-ova, razmjene iskustava o dosadašnjem radu te budućim aktivnostima LPZ-ova.

Prisutne je na početku pozdravila i zahvalila im na dolasku ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ i zamjenica predsjednika LPZ-a KKŽ Melita Birčić te je svima poželjela uspješnu suradnju i konstruktivnu raspravu.

Nakon uvodnih riječi i pozdravnih govora uslijedila je prezentacija predstavnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na temu Europskog socijalnog fonda u novoj financijskoj perspektivi 2021. do 2027. te budućnosti LPZ-ova. Prezentaciju su održali Ivana Matošin, Voditeljica Sektora za informiranje, obrazovanje i tehničku pomoć i Filip Miličević, Voditelj Službe za razvoj i unaprjeđenje administrativnih kapaciteta sustava upravljanja i kontrola. Osim informacija o novoj financijskoj perspektivi predstavljeni su ciljevi Europskog socijalnog fonda ESF+, Europski semestar odnosno Izvješće za Hrvatsku za 2019. godinu, Nacionalni plan oporavka koji će biti izrađen s ciljem ublažavanja posljedica krize uzrokovane koronavirusom te plan programiranja Operativnih programa.

PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE 2“U nastavku su predstavnici Tehničkih tajništva prezentirali projekte odobrene u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Razvojna agencija PORA KKŽ predstavila je projekt „Partnerstvo za sve 2“, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA projekt „Empowering for growth 3“, Varaždinska županija projekt „LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA – LEPEZA VŽ“ dok je Zagorska razvojna agencija predstavila projekt „Enter – Enterpreneurship for employment“. U okviru prezentacija predstavljene su planirane projektne aktivnosti, ostvareni pokazatelji i rezultati te izazovi s kojima su se nositelji projekata zajedno s projektnim partnerima susretali.

Na kraju Okruglog stola sudionici su razmijenili iskustva o radu LPZ-ova te budućim planovima za njihovo djelovanje. Predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dani su prijedlozi za nastavak suradnje i uključivanje novih dionika s lokalne i regionalne razine prilikom izrade nacionalnih programa.

Projekt „Partnerstvo za sve 2“ ukupne vrijednosti 1.999.427,02 kuna Razvojna agencija PORA KKŽ provodi u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ Područnim uredom Križevci, HGK Županijskom komorom Koprivnica, HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije te Enterom Koprivnica d.o.o.

Projekt je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine uz stopu sufinanciranja od 99,08%.

Pora logotipovi partnera

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×