Recital Rukom u ruci organizirala udruga Bolje sutra

17:47h
0
Detalj s priredbe

Rukom u ruci naziv je recitala održanog pred prepunom dvoranom COOR-a Podravsko sunce u organizaciji koprivničke Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra i PŠ Kunovec.

Ove godine tema je bila različitost, u kulturi i jeziku, što su najbolje pokazali gosti – predstavnici nacionalnih manjina Albanske nacionalne manjine u Gradu Koprivnici Šerije Ristemi, Katarina Švabek predstavila je Mađarsku nacionalnu manjinu i mađarski jezik čitajući pjesme koprivničanke Melinde Sokač na hrvatskom i mađarskom jeziku, dok su se mladi predstavnici Romske nacionalne manjine iz Udruge Roma „Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije predstavili recitacijama na romskom i hrvatskom te pjesmom i plesom. Gošća iz Finske Kaisa Kytömäki otpjevala je dvije pjesme na finskom jeziku.

Uz članove Udruge u programu su sudjelovali  i brojni drugi gosti – članovi udruga osoba s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije te gradova Varaždina i Siska. Svečani program  uveličala je Katarina Hudiček iz Donjeg Vidovca te već tradicionalno učenici i zbor OŠ „Braća Radić” Područne škole Kunovec pod vodstvom učiteljice Renate Glavice, Branke Stančin-Levanček i Jasmine Markić, kojima se predsjednica udruge Marija Mraz zahvalila na jedinstven način, recitirajući pjesmu Dragutina Tadijanovića „Da sam ja učiteljica”.