23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki interes

Rekordan broj prijava na književni natječaj “Koprivničke priče”, evo tko je ove godine bio najbolji
R

Cilj je natječaja bio potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica provela je peti kreativni natječaj za najbolju kratku priču.

Ovaj anonimni natječaj s temom “Nostalgija u Koprivnici” privukao je rekordan broj priča, pa su u odnosu na prethodne četiri godine pristigle čak 32 priče, od čega je 28 priča odgovaralo uvjetima natječaja.

Na natječaj su pristigle priče iz raznih dijelova Hrvatske, Zadra, Rijeke, Opatije, Zagreba, Kašine, Sesveta, s različitim žanrovima, zanimljivim pristupima i kreativnim obradama zadanih tema.

– Povjerenstvo za odabir najbolje kratke priče donijelo je odluku o izboru tri najbolje kratke priče vodeći se kriterijima poštivanja teme natječaja, pismenosti, kreativnosti i principa pisanja priče, a dobitnici su Zoran Odžić i Una Čulić iz Koprivnice s pričom “SUMRAK BOGOVA”, Luka Fijačko iz Varaždina i priča “PESOGLAVCI”, te Nikolina Sabolić iz Koprivnice s pričom “KEKSI I CAPPUCCINO” – objavili su iz koprivničke knjižnice.

Kako kažu iz knjižnice, cilj je natječaja bio potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način.

– To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji – dodali su.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je bila kulisa za literarno propitivanje nostalgije koja se u najširem smislu definira kao iracionalna težnja za vraćanjem u prošlost, tuga za onim što je bilo i što se ne može vratiti, idealiziranje prošlosti za razliku od sadašnjosti, a razlog može biti gubitak sigurnosti u životu ili čak i samo starenje.

Dodjela nagrada bit će u srijedu, 4.10.2022. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, a nagrađene priče bit će potom svima dostupne za čitanje na mrežnoj stranici koprivničke Knjižnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kod Koprivnice

Djevojku (21) retrovizorom ozlijedio 66-godišnji vozač, policija ga našla nakon što je pobjegao

Pisali smo jučer o prometnoj nesreći u Jagnjedovcu kod Koprivnice, u kojoj je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja. Vozač je bezobrazno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×