Rekorderu vikenda izmjerena 2,73 promila // Udario u parkirani auto pa pobjegao s mjesta nesreće

12:19h
0
Foto: ilustracija

Djelatnici PU Koprivničko-križevačke i ovog su vikenda dežurali na prometnicama diljem županije. Tom su prilikom zabilježili pet prometnih nesreća, sankcionirali 124 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a negativni rekorderi vikenda, što se tiče alkohola i brzine, uhvaćeni su u Virju i Glogovcu.

Od pet prometnih nesreća, tri su bile s ozlijeđenim osobama, a dvije s materijalnom štetom. Tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, a kod dva vozača osobnih automobila i jednog vozača bicikla koji su prouzročili prometne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.


Kao što smo napomenuli, policija je uočila i sankcionirala 124 prometna prekršaja, u kojima prednjače prekoračenje ograničenja brzine i upravljanje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 28 vozača i pet vozila, a u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno osam vozača. Dvojica su potom i uhićena.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu navečer u Virju, kada je 24-godišnji vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,73 g/kg. Da stvar bude gora, pritom je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao s mjesta događaja, no naknadno je uhvaćen i odveden na policiju.

Što se tiče brzine kretanja, najveća je zabilježena je u nedjelju oko podneva u Glogovcu, kada je 60-godišnji vozač projurio brzinom od 100 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h.

Gledajući cijeli prošli tjedan, policija je zabilježila 11 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Zanimljivo, tjelesne ozljede nisu zadobili vozači automobila, već dva biciklista i pješakinja.

čitam...