10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rekordna nezaposlenost u županiji
R

Ne propustite

Rekordna nezaposlenost, koja je popise Zavoda za zapošljavanje vratila na brojke od prije osam godina, glavna je vijest i tema komentara proteklih dana, a podaci za prostor Podravine i Prigorja kažu da smo u ukupnom broju nezaposlenih na kraju siječnja sudjelovali s brojkom od 8143 osobe, što je manje od 2,5% udjela. U odnosu na lanjski siječanj u županiji je 28,4% više registriranih nezaposlenih, samo u siječnju popis je produžen za 446 imena, no i u tim zasigurno zabrinjavajućim podacima pročelnica Područne službe Zavoda za zapošljavanje Jadranka Čapalija smatra da se naziru prvi pozitivni trendovi.

– Kada je riječ o ulasku u evidentiranu nezaposlenost, ona je smanjena za 12% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Također, kada je riječ o izlasku iz evidencije, posebno o zapošljavanju iz evidencije, bilježimo pozitivan trend, dakle 48% osoba se u siječnju ove godine više zaposlilo nego u istom razdoblju prethodne, točnije ukupno 153 osobe, izvijestila je J. Čapalija.

Više je i potreba za radnicima nego prije godinu dana, a pročelnica Čapalija vjeruje da će svoj doprinos izlasku iz tunela krize dati i mjere poticanja zapošljavanja, koje su u primjenu krenule početkom mjeseca.

 

– One nam omogućuju sufinanciranje zapošljavanja teže zapošljivih skupina, također zapošljavanje mladih bez radnog iskustva, isto tako omogućit ćemo zapošljavanje u javnim radovima, uputit ćemo nezaposlene osobe i ove godine u obrazovanje kako bi bili zapošljiviji, posebno osobe bez zanimanja, a očekuje se i priprema za sezonsko zapošljavanje, pobrojala je pročelnica Čapalija.

U Zavodu za zapošljavanje bitnom stavkom smatraju i bolju komunikaciju između poslodavaca i onih koji posao traže pa je pročelnica Čapalija najavila održavanje 5. županijskog sajma poslova 23. ožujka u Križevcima.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×