Gastro ponuda

Na Renesansnom festivalu očekuje nas gozba za nepca

09:44h
0
Bogata renesansna trpeza // Foto: TZ grada Koprivnice

Restoran Klas nudit će ragu od vepra s koprivom, piceka u medu i vinu sa ščipancima od koprive, jela od jaja i puževa, te pečenu gusku s jačmenom kašom s koprivama.

U ugostiteljskoj ponudi nadolazećeg Renesanskog festivala posjetitelje očekuju kulinarske delicije kojih se ne bi posramili ni kraljevski dvori.

Uz već tradicionalni kraljevski stol u pripremi Podravkinih promotora kulinarstva predvođenih kraljevskim kuharom Zlatkom Sedlanićem, u svakoj renesansnoj krčmi naći će se specijaliteti koji će privući svakog gurmana.

Tako će restoran Klas nuditi ragu od vepra s koprivom, piceka u medu i vinu sa ščipancima od koprive, jela od jaja i puževa, te pečenu gusku s jačmenom kašom s koprivama.

Vol na ražnju dva će se dana okretati ispred krčme hotela Podravina koji će usto pripremati ribe na rašljama, piletinu u umaku od koprive, mesne valjuške i proso s koprivom.

Delicije od autohtonih sastojaka // Foto: TZ grada Koprivnice
Delicije od autohtonih sastojaka // Foto: TZ grada Koprivnice

Na jelovniku Pivnice Kraluš bit će već popularni specijalitet s raznim vrstama mesa i povrća pod nazivom renesansni mač, zatim punjeni odojak, fileki i pečeni kopun, dok Paradizo iz Virja najavljuje jela od fazana i divljeg zeca.

Obogaćivanju kulinarske ponude pridružit će se i restoran Zlatan u kojemu će se spremati raca s mlincima, pečeni vepar, prepelice i beli žganci.

Ljubitelji slatkog cijelu primamljivu renesansnu kulinarsku priču moći će zaokružiti orehnjačom s koprivama, jogurt pitom, medenjacima i raznim štrukljima u zelenom kutku zdravlja.