Repriza predstave Ludens teatra „39 stepenica“ krajem siječnja ponovno u Koprivnici

14:10h
0
Predstava će se po običaju održati u Domu mladih

Nakon uspješne premijere predstave „39 stepenica“ u koprodukciji Ludens teatra, Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh održane 12. studenog 2010. godine slijedi repriza predstave koja će se održati 29. siječnja u Domu mladih Koprivnica s počekom u 20 sati pod redateljskom palicom Franke Perković.

 

Ulaznice se mogu kupiti na uobičajenim prodajnim mjestima – Šareni dućan, hotel Podravina i na dan predstave od 18 h  na blagajni Doma mladih Koprivnica. Ulaznice za predstavu također je moguće rezervirati on-line na http://www.ludensteatar.hr/rezervacija2.php.
Te je ulaznice potrebno preuzeti na blagajni Doma mladih najkasnije pola sata prije početka predstave, budući da se u protivnom puštaju u  slobodnu prodaju.

 

39 STEPENICA je priča o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su ubili ženu u njegovu stanu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, tokom bijega, zatraži pomoć djevojke Pamele…

Roman Johna Buchana “39 stepenica” postao je slavan kroz Hitchcockov film iz 1935. u kojem je majstor trilera pretvorio roman u uzbudljivu filmsku priču. Ova kazališna adaptacija koristeći se najboljim elementima klasika, filmska sredstva zamijenjuje maštovitom scenskom igrom u kojoj sve uloge igra samo četvoro glumaca. Tako se poznati filmski triler pretvara u scensku parodiju s nizom komičnih efekata i slapstick gegova, u zahtjevan scenski predložak koji traži odlične glumce, dinamičnu režiju i maštovitu scensku postavku. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu.

U glavnoj ulozi su Filip Jurčić koji glumi Richard-a Hannay-a, a uz njega još glumi Jelena Hadži-Manev koja glumi ženske likove Annabella, Pamela, Margaretami. U ulozi voditelja, novinara, špijuna, seljaka i još mnogo toga vidjeti ćemo Gorana Košija i Mladena Kovačića.

čitam...