HZJZ IZDAO PREPORUKE

Restorani otvaraju vrata, provjerili smo hoće li studentska menza u Koprivnici od ponedjeljka hraniti studente

Svečano je otvorena u listopadu prošle godine.

19:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Između ostaloga, govore o organizaciji rada, radnome vremenu od 6 do 23 sata, razmaku između stolova, ukupnom broju posjetitelja, načinu posluživanja, zaštiti zdravlja, dezinfekcijskim sredstvima i drugim elementima uobičajenog ili manje uobičajenog rada.


Vrijedilo bi navedeno i za studentsku menzu u Koprivnici koja se nalazi u prostoru Kampusa. No, kako nam je potvrdio Mario Tomiša, prorektor koprivničkog Sveučilišta Sjever, Restoran Baza, odnosno menza, neće svoja vrata otvoriti uzevši u obzir da se studenti još ne vraćaju stvarnim predavanjima.

Mario Tomiša // Foto: Sanjin Bojić

– Nema smisla otvarati menzu dok ozbiljno ne počne nastava. Sljedeći ćemo tjedan imati laboratorijske vježbe, ali za svega nekoliko studenata. Ravnamo se prema epidemiološkim mjerama. Kada nacionalni Stožer kaže da veći broj studenata može prisustvovati nastavi, tada ćemo ići k otvorenju menze. Prilagođavat ćemo se s normalizacijom situacije – rekao je Tomiša.

Podsjetimo, menza je svečano otvorena u listopadu prošle godine.

čitam...