grad otvara novi vrtić

Rješava se pitanje neupisane djece. Svi koji imaju adekvatan prostor za vrtić, mogu se prijaviti na javni poziv

Gradonačelnik Jakšić odgovorio mu je kako brojka neupisane djece nije 46 nego manja, ali nije precizirao i o kojem broju djece se radi.

12:55h
0
Foto: Sanjin Bojić

Višak djece koji se pojavio prilikom upisa u dječje vrtiće i rješenje za njihov smještaj bila je tema koju je na sjednici gradskoga Vijeća pokrenuo HDZ-ov vijećnik Mladen Fajdetić.

On je s govornice podsjetio gradonačelnika Mišela Jakšića na dato obećanje da će se za neupisanu djecu osloboditi prostor.

– Počela je pedagoška godina, traje već tri tjedna, zanima me ima li svako dijete od njih 46 mjesto u vrtiću. Ako ima, na koji način je riješeno, ako nema, u koje vrijeme će im to biti omogućeno – pitao je Fajdetić.

Gradonačelnik Jakšić odgovorio mu je kako brojka neupisane djece nije 46 nego manja, ali nije precizirao i o kojem broju djece se radi.

– Napokon je otvoren novi vrtić u Sokolovcu i dio djece je krenuo u vrtić u matičnom naselju, iako još određeni broj Sokolovečke djece polazi i dalje gradske vrtiće. Očito je to trend od kojeg ne možemo pobjeći, a to je da si ljudi iz okolnih općina poslože život prema tome gdje rade i onda su im vrtići u njihovim općinama manje prihvatljivi, nego njihovi općinski, bez obzira što to nama stvara određene probleme i traži određenu fleksibilnost – kazao je gradonačelnik.

Vrtić bi se mogao otvoriti u prizemlju zgrade na Trgu Zlate Bartl // Foto: Mario Kos

Problem prostora će uskoro biti riješen, upravo je objavljen javni poziv Dječjeg vrtića Tratinčica za traženje adekvatnog prostora, a već smo pisali da iz Grada razmišljali o prostoru u prizemlju zgrade na Trgu Zlate Bartl te su nabavili opremu za 350 tisuća kuna.

– Nudilo nam se nešto prostora na području grada, ali još nismo spremni sklapati ugovor pogodbom ili nagodbom. Imat ćemo javni poziv pa će se svatko moći javiti, da ne bi ispalo da smo nekoga zaboravili. Objavili smo i javni poziv za nabavu opreme koja nam je jako važna, nadamo se da će tokom listopada biti riješeno – pojasnio je Jakšić te dodao kako mu je žao što problem nije već riješen, no s obzirom na to da je predškolski odgoj u pitanju, neke stvari ne mogu rješavati preko koljena.