REIZBOR

FOTO Robert Markulin je novi-stari predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije

Izvršni odbor činit će Igor Bajalica, Krešimir Belčić, Nikola Gerendaj, Josip Kolar, Mirko Lukić, Josip Mađarić, Branislav Pengov i Tihomir Smuđ.

12:38h
0
Robert Markulin // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Koprivnički Dom mladih bio je mjesto jučerašnje izborne skupštine Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Novi-stari, jednoglasno izabrani predsjednik Robert Markulin kazao je kako je tijekom protekle četiri godine mnogo toga napravljeno, spomenuvši pokretanje liga mlađih kategorija, povećanje broja momčadi, kao i broja djece. Klubovima su donirani aluminijski golovi, osigurana je računalna oprema, donirano dvije tisuće lopti te sportska oprema. Također, kupljen je novi prostor Županijskog nogometnog saveza, rekonstruiran travnjak na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, promijenjena umjetna trava i nabavljena oprema za održavanje. Između ostaloga, spomenuo je i pomoć u izgradnji stadiona u Đurđevcu.

– Sve ovo govori kako se u Savezu radilo vrlo kvalitetno i s ciljem razvoja. Veliko hvala i Koprivničko-križevačkoj županiji koja kroz dotacije Zajednice sportskih udruga Županijskom nogometnom savezu pomaže od samih početaka. Savez posluje pozitivno, radit ćemo i dalje za dobrobit svih dionika, a posebice na poboljšanju infrastrukture i daljnjem razvoju klubova – izjavio je Markulin.

Dopredsjednici su Josip Mađarić i Mirko Lukić. Izvršni odbor činit će Igor Bajalica (Tehnika-Koprivnica), Krešimir Belčić (Starigrad), Nikola Gerendaj (Graničar Legrad), Josip Kolar (Mladost-Molve), Mirko Lukić (Podravac Virje), Josip Mađarić (Tehničar), Branislav Pengov (Radnik-Križevci) i Tihomir Smuđ (Tomislav-Radnik). Predsjednik Nadzornog odbora ŽNS-a bit će Branko Slatina, a članovi Marko Sinković i Miroslav Blažotić.

Darko Koren // Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Prema brojkama i projektima koji su realizirani, možemo zaključiti kako je Savez pod vodstvom predsjednika Markulina i suradnika izuzetno dobro funkcionirao u protekle četiri godine. Uspješnih projekata nema ukoliko nema odgovornih i sposobnih ljudi, a županijski Savez je upravo primjer kako se na najbolji način može uspješno voditi i predstavljati područje i društvene aktivnosti u sportskom segmentu. Uspješnost se mjeri kroz rezultat, a toga u županijskom Savezu ne nedostaje. Uspjeh je ovdje neupitan. Stoga, čestitam predsjedniku na novom mandatu kojeg je uistinu zaslužio zbog svega što je napravio za organizaciju i razvoj nogometa na ovom području. Čestitam i ostalim izabranim članovima te svima želim da nastavite s dobrim radom u ovom najuspješnijem razdoblju u razvoju sporta na području naše županije – rekao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

– Siguran sam da će predsjednik Markulin i dalje uspješno voditi županijski Savez s kojim imamo odličnu suradnju. Izvanredne okolnosti zbog pandemije ove godine onemogućile su mnoge planove, no zajedno ćemo izaći iz ove situacije. U HNS-u imate veliku podršku, vjerujem kako će sredstva za pomoć u razvoju biti i veće u budućem razdoblju – izjavio je Kustić.

čitam...