Rukometašice Hrvatske na pripremama u Švedskoj

19:35h
0

100331-jelcic-mU četvrtak poslije podne hrvatska ženska rukometna reprezentacija poletjela je put Švedske, gdje će se pripremati za prvi nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj 7. prosinca, kada igra s Islandom.

Izbornik Vladimir Canjuga odredio je 17 igračica koje će predstavljati Hrvatsku. To su vratarke Jelena Grubišić, Ivana Jelčić i Marta Žderić, kružne napadačice Vesna Milanović Litre, Andrea Šerić i Martina Pavić, lijeva krila Nikica Pušić i Maja Zebić, desna krila Anita Gaće i Dijana Golubić te vanjske igračice Andrea Penezić, Kristina Franić, Miranda Tatari, Lidija Horvat, Dina Havić, Nina Jukopila i Žana Čović.

Kod kuće su ostale Aneta Peraica, Maja Kožnjak i Ana Marušćec. Dakle, u reprezentaciji je osam igračica iz RK Podravke, a još šest bivše su igračice naših prvakinja. Samo Grubišić, Jukopila i Ž. Čović nisu nosile Podravkin dres.

Hrvatska se nalazi u B grupi, koja će igrati u danskom Aarhusu, a u kojoj su još Island (utakmica je 7. prosinca u 20,15), Rusija (9. prosinca u 20,15) i Crna Gora (11. prosinca u 20,15 sati). U A grupi (u danskom Aalborgu) su Španjolska, Danska, Rumunjska i Srbija, u C grupi (u norveškom Larviku) su Njemačka, Ukrajina, Švedska i Nizozemska i u D grupi (u norvačkom Lillehammeru) Norveška, Mađarska, Francuska i Slovenija.

Prve tri reprezentacije iz A i B grupe čine novu četvrtfinalnu Grupu I (u danskom Herningu), a iz C i D grupe novu četvrtfinalnu Grupu II (Lillehammer), a iz svake će grupe prve dvije reprezentacije otići u polufinale, a ostale reprezentacije razigravati će za plasman od 5. do 16. mjesta.

Hrvatska reprezentacija će u Švedskoj prije nastupa u Danskoj odigrati dvije pripremne utakmice sa švedskom reprezentacijom. U petak, 3. prosinca, u 19 sati igra u Örebru, a u subotu, 4. prosinca, u Skövdeu. Švedska je bila na Bercy Cupu u Parizu kao i Hrvatska, ali se Hrvatska s njom nije sastala.