Ruskinje ipak bolje

20:59h
0
091121-grubisic-m

Hrvatska ženska reprezentacija pretrpjela je i drugi poraz na norveškom Mobelringen cupu. Nakon jučerašnjeg tijesnog poraza od domaćina i aktualnih olimpijskih pobjednica Norvežanki, naše su djevojke izgubile i od aktualnih svjetskih prvakinja Ruskinja 30:35 (13:17).

Kao i jučer, presudnim se pokazao loš ulazak u susret. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, najbliže što su se naše približile bilo je –3, no Ruskinje su ipak jača reprezentacija, a i u jeku priprema za obranu naslova Svjetskih prvakinja na prvenstvu koje dva tjedna počinje u Kini.

U redovima Hrvatske ponovno odlične vratarke. Ivana Jelčić obranila je 9 šuteva u 1. poluvremenu, Jelena Grubišić dodala 10 obrana u 2., od čega jednu iz sedmerca te ponovno postigla gol. Najefikasnija kao i protiv Norvežanki Kristina Franić sa 7 golova, Maja Kožnjak zabila je 5, po 4 Ivana Petković i Nikica Pušić.

Izbornik Zdravko Zovko: «Nisam zadovoljan pristupom djevojaka, moraju naučiti kako se igraju ovakvi veliki turniri. Počeli smo katastrofalno, kao da nismo došli na utakmicu. Drugi dio smo odigrali nešto bolje, ali s ovakvim pristupom ne možemo dobiti Ruskinje. Sutra nas u zadnjem kolu čeka Rumunjska, ekipa koja je jednako jaka kao i ove dvije. Moramo odigrati kao protiv Norveške u 1. kolu i jedino tako se možemo nadati dobrom rezultatu.»

Kristina Franić: «Loše smo krenule i to nas je koštalo, ipak je to Rusija. Probudile smo se tek u drugom dijelu, uspjele ih sustići do –3, ja sam promašila sedmerac za –2 i više nismo mogle. No s obzirom na sastav ove reprezentacije, ja sam zadovoljna iako moramo poraditi na agresivnosti, Ruskinje su bile agresivnije od nas.»

Petra Vrdoljak: «Nismo se snašle u početku, a nismo ni imale sreće budući da se dosta lopti odbilo njima. Drugi dio smo počele puno čvršće i uspjele im dobro parirati. Meni su ovo prve minute za «A» reprezentaciju, zadovoljna sam što sam tu i dajem sve od sebe.»

čitam...