22.1 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

S Lokomotivom klasična razlika, ali žustro i borbeno
S

Ne propustite

Franic, Zebic, Penezic, Ðokic i TatariU tri dana tri natjecateljske utakmice. Normalno je da je to ostavilo traga na igračicama Podravke Vegete i u susretu s Lokomotivom. Zbog toga je Lokomotiva bila blizu i nadala se, iako ni jednog trenutka nije vodila. Znalo se da će doći razdoblje kada će Pasičnik i ostale ‘povući kola’ malo naprijed. To se i dogodilo, pa je krajnji rezultat 27:35 (14:17). Prvenstvena utakmica 3. kola 1. HRL igrala se u Zagrebu u Sportskom domu, dvorani II.

Rekli smo da je to bila treća utakmica u tri dana (dvije su bile utakmice Regionalne lige), a time je u potpunosti obavljena simulacija kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja koji će se od 3. do 5. listopada biti u španjolskoj Estelli Navarri, i kada će se također igrati tri utakmice u tri dana. U prva dva dana teže, trećeg je na rasporedu lakša.

Tako je bilo i u Zagrebu: u prva dva dana svježa Lokomotiva i Krim Mercatora, a trećega, bez ikakvog podcjenjivanja, ipak igrački slabija i ne više svježa (kao ni Podravka) Lokomotiva. Međutim, u potpunosti je simuliran natjecateljski naboj, jer njega zbilja ne nedostaje u utakmicama između ta dva suparnika. Doduše žešće je na tribini, ali svatko se prezentira, kako poima sport.

A u sportskom dijelu treba pohvaliti borbene lokosice, osobito one mlade i beskompromisne. Šteta što se Pušić troši na mjestu vanjskog, bez obzira što je zabila 6 golova. Jer netko će se sjetiti, a u dvije utakmice obrana Podravke Vegete i golmanice nisu se sjetile, da njene niske udarce treba blokirati i biti spreman na njih. No, Lokomotivine golmanice nisu u jednakoj formi u svakoj utakmici, u ovoj ukupno ‘sitnih’ 8 obrana. Iako ni 14 Podravkinih nije neka brojka u razmjerima europskog rukometa. No, dosta je bilo i čistih promašaja. Vanjske igračice 20 golova, a ostatak krila (10) i pivot Đokić (5). Gaće, Franić najučinkovitije.

Suci iz Karlovca doista ne bi trebali nervirati i igračice i gledalište. Jer, u utakmici dviju kvalitetno različitih suparnika treba suditi mirno i bez utjecanja na rezultat. A oni ne priznaju čisto gol Podravki, ne dosuđuju prekršaje, pa i isključenja nakon čestih povlačenja za rame i dres iza leđiju, iako im se situacije događaju točno pred očima. Što da čovjek pomisli? Tek da zažali što se onda klubovi nađu u međunarodnim natjecanjima u drugačijim, konkretnijim i pravdenijim sudačkim kriterijima. Nadzornici bi trebali reći koju riječ.

A nadzornik je došao upozoriti novinara da ne smije stajati uz zid s druge strane igrališta, tek kad je izvadio fotoaparat, onda je dozvoljeno. Inače, novinar je stajao na mjestu gdje je u boljim rukometnim vremenima bio – stol za novinare! U kultnom Domu sportova tri dana na latop se pisalo na – koljenima! Vodi li netko brigu u HRS-u o tome? U nogometu postoje stroga pravila za medije. U rukometu je to čisti šlaperaj, ne samo u Zagrebu, već se i u drugim dvoranama mora sjediti među gledateljima.

3. KOLO 1. DUKAT HRL

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 27:35 (14:17)

ZAGREB – Dvorana Doma sportova II. Gledatelja: 250. Suci: Tihomir Kasunić i Dražen Matovina (obojica Karlovac). Nadzornik: Milorad Jeftić (Varaždin).

LOKOMOTIVA: Petković (4+1), Zeljko (3+0); Bošnjak 1, Čop-Andesilić 3, Peraica 2, Nikšić 1, Havić, Komljenović 5, Pušić 7, Knježević 3, Milanović-Litre, Maruščec 4, Džeko 1, Milić. Trener: Zoran Mlinarić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+1), Jelčić (7+1); Kožnjak 3, Đokić 5, Palčić, Todorovska, Lovrak 2, Zebić 1, Gaće 7, Franić 7(1), Šerić, Pasičnik 4, Tatari 3, Penezić 3. Trener: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Lokomotiva 5(2), Podravka Vegeta 6(5).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 minute (Čop-Andesilić i Pušić po 2), Podravka Vegeta 4 minute (Đokić i Palčić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ivanje u Kalinovcu

FOTO/VIDEO Zabavljali se u Kalinovcu uz nastupe KUD-ova, druženje i bogat program

KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, Općina Kalinovac te Turistička zajednica područja Dravski peski i ove su godine organizirali tradicionalnu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×