7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijska skupština

Sabolić (SDP) kaže da je bilo dogovoreno tko će ga mijenjati, Kešer pak tvrdi kako je presudno to da županijom vlada trgovačka koalicija, a Koren mu poručuje da se ne može sjetiti ničeg pametnijeg
S

Umjesto mene trebao je u Županijsku skupštinu ući naš član iz Kutnjaka, Davorin Hraščanec, ali gdje je zapelo i zašto neće morate pitati Kešera, kaže Sabolić

Ne propustite

Prije otprilike dva tjedna pisali smo kako će Ernest Forjan (HDZ) u Županijskoj skupštini zamijeniti stranačkog kolegu Darka Sobotu i potvrdu toga dobit ćemo na današnjoj sjednici. Međutim, još nekoliko političara prisegnut će danas, prije svega s križevačkog područja.

Naime, križevački gradonačelnik Mario Rajn, njegov zamjenik Danijel Šaško i član tamošnjeg vijeća Mario Martinčević, stavili su svoje mandate u mirovanje, a umjesto njih novi članovi Skupštine postat će Dubravko Picig, Sandra Kantar i Ana Končurat.

Promjena ima i u redovima SDP-a, jer je mandat u mirovanje stavio legradski načelnik Ivan Sabolić, no još uvijek se ne zna tko će umjesto njega uskočiti na stolicu. Kako doznajemo, na današnjoj sjednici neće se ni saznati, jer Mladenu Kešeru, koji je šef županijskog SDP-a, to imenovanje nije od presudne važnosti.

Sabolić: Ime zamjenika smo dogovorili, no Kešer to negira

Ipak, Sabolić navodi da su članovi stranke s tom odlukom upoznati prije više od mjesec dana i kako je pomalo neobično da se ne zna tko će ga zamijeniti, jer su novo ime dogovorili.

Sabolić se maksimalno želi posvetiti općini // Foto: Sanjin Bojić

Umjesto mene trebao je u Županijsku skupštinu ući naš član iz Kutnjaka, Davorin Hraščanec, ali gdje je zapelo i zašto neće morate pitati Kešera. Koliko znam, on sad negira taj dogovor, a što stoji u pozadini svega ja ne znam. Samo znam da imam previše obaveza kao načelnik, imamo nekoliko važnih projekata u općini kojima se maksimalno želim posvetiti, a to znači da ne bih mogao kvalitetno sudjelovati u radu Skupštine pa sam se povukao – pojasnio nam je Sabolić.

Nakon toga kontaktirali smo i Mladena Kešera, koji navode o imenovanju Davorina Hraščaneca nije htio komentirati.

– S tom odlukom nikamo nam se ne žuri. Nismo mi vladajući. Uostalom, da maknemo još dvojicu naših članova iz Skupštine i dalje ćemo imati više ruku u zraku nego vladajući. Dakle, na današnjoj sjednici nećete saznati to novo ime, a o njemu će odlučiti nadležno tijelo stranke – rekao nam je Kešer.

Dodao je kako su to, uostalom, nevažne i nebitne informacije, a da je ključno naglasiti nešto sasvim drugo.

Kešer: Medijima je onemogućen rad

– Županijom vladaju, točnije upravljaju strančice koje su na izborima dobile ruku, dvije. Drugim riječima, vode nas oni koji nisu dobili povjerenje građana naše županije, što znači da županijom upravlja trgovačka koalicija. To su bitne teme za naše građane i to treba naglasiti, a ne tko će zamijeniti Sabolića u Skupštini – poručio je Kešer, koji je još nešto htio dodati za kraj.

– Potpuno je nelogično da je predstavnicima medija zabranjen dolazak na sjednicu Županijske skupštine, što znači da su onemogućeni u svojem radu. Također, nelogično je to da su pitanja i prijedlozi zadnja točka dnevnog reda, jer to najviše zanima i građane, ali i već spomenute medije. A oni to lukavo naprave, jer nitko nije lud da nakon 30 točaka dnevnog reda čeka po nekoliko sati ono što je najvažnije – zaključio je Kešer.

Na kraju dodajmo da se današnja sjednica, s 28 točaka dnevnog reda, održava u 16 sati i da novinari istu mogu pratiti putem online prijenosa, a sve zbog situacije s koronavirusom. Kolika god je ta odluka logična, toliko je i nelogična, jer mediji su dobrodošli na sjednice Gradskih vijeća. Štoviše, ona koprivnička održava se u prostoriji u kojoj se danas sastaju i županijski skupštinari.

Koren: Kešerove floskule me ne zanimaju, od njih nema nikakvih koristi

S obzirom na prozivke Kešera koji je naglasio da županijom upravlja trgovačka koalicija, kontaktirali smo i župana Darka Korena. Kaže kako ga Kešerove floskule u pravilu ne zanimaju.

– Njegove izjave trudim se što manje komentirati, jer su besmislene i nema koristi od njih. No pojasnio bih mu se da se svaka koalicija zasniva na programima i interesima i to je logično. Mi smo napravili većinu u Skupštini tako da smo okupili sve slobodnoumne ljude koji su ostvarili mandate i nema tu nikakve trgovine, nego smo se pronašli na programskim osnovama i interesima koje svatko od nas ima. A ove njegove floskule me ne interesiraju, vjerojatno se ničeg pametnijeg nije mogao sjetiti – ukratko je poručio Koren Kešeru.

Nastavak njihove prepirke možemo očekivati na samoj Skupštini.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

Anđela Lenhard Antolin dobila Povelju Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća

Novinarki Anđeli Lenhard Antolin Hrvatski sabor kulture dodijelio je Povelju za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×