hk ludbreg

Sadržajan vikend ludbreških hrvačica i hrvača koji su nastupili diljem Europe

Koliko je turnir bio jak jasno je iz podatka da nijedan od ludbreških ponajboljih mladih hrvača Borna Rajh, Rene Dulikravić, Florijan Varović nije osvojio medalju.

13:31h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Hrvački klub Ludbreg imao je sadržajan hrvački vikend koji se odvijao na tri polja. U poljskom mjestašcu Czarny Bor (njem. Schwarzwaldau) održao se najjači turnir u ženskom hrvanju koji je trajao dva dana te okupio 304 ponajboljih hrvačica iz 15 zemalja, poput cura iz Azerbejdžana, Bjelorusije, olimpijke iz Rija Maria Selmaier i Nina Hemmer, njemačka olimpijka iz Rija, osvajačica srebra i bronce na europskim seniorskim prvenstvima sa kojom je naša Marta Busija bila u kategoriji te u tako žestokoj seniorskoj konkurenciji od 18 hrvača zauzela izvrsno deveto mjesto. 


Busija je u prvoj borbi dobro parirala Bjeloruskinji koja je ipak izašla kao pobjednica. U sljedećem kolu fenomenalno pobjeđuje Talijanku tehničkom nadmoćnošću 10-0, a kasnije biva uspješna i u srazu s Francuskinjom koju sjajno pobjeđuje na bodove. Idućeg dana u borbama za plasman nakon prve runde vodi Poljakinju 6-4, ali je pri kraju ponestalo goriva te morala stisnuti ruku protivnici, no na kraju je osvojila fantastično deveto mjesto!

Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Iva Gerić kod kadetkinja nesretno je ispustila broncu te zauzela ipak odlično peto mjesto u konkurenciji od 21 hrvača. U prvom kolu pobjeđuje Francuskinju od koje je nedavno izgubila u Berlinu, u prvoj minuti – tušem. Drugo kolo protiv domaće Poljakinje teško, ali zasluženo pobjeđuje 1-0. U meču protiv njemačke predstavnice, gdje je objektivno kvalitetniji hrvač, biva ipak pobijeđena tijesno na bodove. Drugog dana natjecanje Ivi donosi iduću Poljakinju koju pobjeđuje i donosi malo finale, odnosno borbu za broncu. Protiv Polowczyk Zofia Iva je nažalost izgubila, ali peto mjesto od 21 je vrlo solidan rezultat.

Naše mlade nade, marljive sestre Marta i Sandra Besek, potvrdile su naše tvrdnje da imaju što tražiti na ovakvom turniru i, premda je u njihovim kategorijama konkurencija bila manja, ali jaka, Marta Besek osvojila je fantastičnu srebrnu medalju pobjedom protiv Poljakinje te časnim porazom također protiv Poljakinje Natalije Kryjer, u meču u kojem je dominirala i bila bolja. Za Sandru Besek je ovo bio prvi veliki turnir gdje je u tri borbe skupila isto toliko poraza protiv iskusnijih protivnica iz Češke, Poljske i Njemačke. Ipak, osim borbe protiv kvalitetnije njemice, Sandra je u dvjema borbama ostvarivala bodove i vodila te isto tako mogla izaći kao pobjednica te stekla vrlo vrijedno iskustvo i proširila vidike kao ujedno svi sudionici ovog turnira. 

Foto: HK Ludbreg
Ivan Bačani // Foto: HK Ludbreg

U mađarskom gradu Gyoer održao se najjači turnir za mlađe dječake u slobodnom stilu koji je okupio 338 mladih hrvača iz 7 zemalja, dvadeset i nešto klubova. Na veliko zadovoljstvo HK Ludbreg Ivan Bačani je dvjema fantastičnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i pehar u kategoriji do 32 kilograma. Koliko je turnir bio jak jasno je iz podatka da nijedan od ludbreških ponajboljih mladih hrvača Borna Rajh, Rene Dulikravić, Florijan Varović nije osvojio medalju. Najbliže je bio Rene koji je nakon poraza u prvom kolu dobio priliku u dodatnom kolu pošto mu je protivnik ušao u finale, gdje ostvaruje uvjerljivu pobjedu koja mu donosi borbu za broncu. U malom finalu ipak nije uspio do medalje, ali i peto mjesto u ovakvoj konkurenciji ima svoj značaj. Borna i Florijan dijelili su istu sudbinu, nakon uvodnih poraza, njihovi protivnici su izgubili na putu do finala i tako su izgubili šansu za dodatno kolo (repesaž). Dečkima kapa dolje jer su se borili i dostojno hrvali sa ponajboljima u regiji. 

Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

U Sesvetskom Kraljevcu okupilo se pedesetak ponajboljih kadeta Hrvatske i Slovenije na drugom kolu međunarodne lige za kadete gdje je HK Ludbreg na kraju zauzeo vrlo solidno ekipno deveto mjesto u konkurenciji dvadesetak klubova. David Čurila osvojio je treće mjesto kao i Berislav Varović, dok je Filip Matijević bio sedmi, a Elvis Oršuš peti. Naši kadeti su imali pravi, ozbiljan pristup i jako dobro hrvali, te jako lijepo napreduju.

Idućeg vikenda HK Ludbreg nastupit će na turniru Svetog Nikole u austrijskom Moerbischu na nežiderskom (Neusiedlersee) jezeru u pokrajini Gradišće. 

čitam...