Scoria najavio promjene uoči gostovanja u Splitu

09:30h
0
Elvis Scoria i Vedran Purić na konferenciji za novinare uoči gostovanja u Splitu // Foto: Koprivnica.net

Sa četiri osvojena boda u prvih pet kola Slaven Belupo je u subotu otputovao na četvrto gostovanje, koje ga u nedjelju čeka u Parku mladeži u Splitu. Domaćin igra odlično u pretkolima Europske lige, u četvrtak je u Dugopolju remizirao (0:0) s kvalitetnom momčadi Torina te se nada još jednom pothvatu i ulasku u skupinu Eurolige.


– Rezultati Splita u Europi dovoljno govore o njihovoj kvaliteti. Dobri rezultati naših klubova govore i o jačini naše lige. Nama je ždrijeb odredio da u prvih šest kola imamo gostovanja kod naša četiri europska predstavnika, sad nam je na redu Split. Domaćin je favorit, a mi želimo odigrati jednu dobru utakmicu, popraviti što nije bilo dobro u Rijeci, a isto tako ćemo nešto promijeniti i u našoj ofenzivnoj igri – najavio je trener Elvis Scoria.

Na put nisu krenuli Petar Brlek i Davor Vugrinec koji nisu dovoljno spremni, pa će se pripremati za utakmicu s Lokomotivom sljedeće subote.

– Trebamo se postaviti odgovorno i koncentrirano, nadam se da možemo iskoristiti njihov umor i da možemo do bodova. Vrijeme je da odigramo jednu pravu utakmicu na rezultat – rekao je Vedran Purić.

Tehnički direktor Slavena Belupa Robert Kerovec čestitao je svim hrvatskim klubovima na dorbim rezultatima u Europskoj ligi te im je u ime kluba poželio plasman u skupine.

MAXTV PRVA LIGA, 6. KOLO

SPLIT – SLAVEN BELUPO (nedjelja, 19.00 – Arenasport)

SPLIT – Park mladeži. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

SLAVEN BELUPO: Picak – Plazanić, Grgić, Edson, Melnjak – Purić, Crepulja – Ozobić, Geng, Glavina – Cesarec. TRENER: Elvis Scoria.

PRIČUVE: Marković, Fuštar, Barišić, Paracki, Filipović, Delić, Novinić, Mirić.
IZOSTANCI: Brlek, Gregurina, Parlov, Vugrinec (ozlijeđeni), Kardum (nije registriran).

PAROVI 6. KOLA: Zadar – Istra 1961 (subota, 21.00), Split – Slaven Belupo (nedjelja, 19.00), Osijek – Hajduk (nedjelja, 19.00), Lokomotiva – Rijeka (nedjelja, 19.00), Dinamo – Zagreb (nedjelja, 21.00).

čitam...