Šestaku novi mandat na čelu Kulturnog vijeća Koprivnice

10:46h
0
Sve Šestak // Foto: Arhiva

Sven Šestak, zagrebački glumac iz Koprivnice i izvršni producent Ludens teatra, ponovo je imenovan za predsjednika Kulturnog vijeća Grada Koprivnice, savjetodavnog tijela koprivničke gradonačelnice.

Odluku o svom ponovnom imenovanju doznao je upravo od nas, a na pitanje što možemo očekivati od Kulturnog vijeća u slijedećem mandatu nam je odgovorio:

– Radit ćemo po principima i načelima po kojima smo radili i do sada. Tražit ćemo najobjektivnije gledano najperspektivnije programe koji budu prijavljeni te u skladu s tim dati prijedlog za sufinanciranje. 

Kulturno je vijeće za ovu godinu predložilo održavanje 70 kulturnih programa za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 1.071.500 kuna. Koliko će novca na raspolaganju imati za iduću godinu, Šestak još ne zna, no zna kako ocijeniti kulturu u Koprivnici.

– Ona je na vrlo visokom nivou, to sam rekao još prije godinu dana ili dvije, a kad bude više novca za kulturu, bit će i više programa, više kvalitetnijih programa i programi će se i kvalitetnije moći obavljati.

U novom Kulturnom vijeću su, prema odluci gradonačelnice Vesne Želježnjak još Darko Markić, Bojan Koštić, Maša Zemljačanec, Helena Hraščanec, Maja Holek i Vojkan Jocić.

Izvor: Radio Drava