Ljeto u Ludensu

SHAKEspeare na EXit, Shakespeare na drukčiji način

11:21h
0
SHAKEspeare na EXIT // Foto: Teatar EXIT

Što se događa kada se tri obična momka i jedan bard susretnu oči u oči, kako iskoristiti lik i djelo velikog barda – cijelu bujicu dramskih likova i radnji samo kao materijal, kao polazišnu točku izmišljanja glumačke igre?

Nakon druge, uspješne, monodrame Od tišine do glazbe, ove nas subote kroz Ljeto u Ludensu očekuje hit-komedija zagrebačkog Teatra Exit, SHAKEspeare na EXit.

Predstavu SHAKEspeare na EXit, premijerno odigranu 2006. godine, koja otad uspješno puni dvorane diljem Hrvatske, režirao je Matko Raguž, dok likove oživljavaju Živko Anočić, Saša Anočić i Marko Makovičić.

Što se događa kada se tri obična momka i jedan bard susretnu oči u oči, kako iskoristiti lik i djelo velikog barda – cijelu bujicu dramskih likova i radnji samo kao materijal, kao polazišnu točku izmišljanja glumačke igre; pogledajte ove subota u atriju Doma mladih s početkom u 21:00 sat.

– Glumci su pokušali obuhvatiti sve Shakespeareove dramske tekstove kroz određeni broj scenskih krokija, te se u njima zaustaviti na mjestima koja lakše isklizavaju iz povijesnih odrednica i uklizavaju u kontekst svakodnevice – pojašnjavaju iz Ludensa.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 40 kuna, u uredu Ludens teatra u Domu mladih, u Šarenom dućanu, hotelu Podravina, Le Petit Cafeu i na portalu Ulaznice.hr .