Siniša Cmrk u multimedijalnom programu ”Poet-i-ja” u koprivničkoj knjižnici

18:37h
0

Siniša Cmrk će ove godine održati dva programa u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica – već idući tjedan za odrasle, a u Mjesecu hrvatske knjige za djecu, gdje će se predstaviti kao uspješan i rado čitan pisac knjige „Nulti sat.”

Multimedijalni program za odrasle održati će u srijedu, 6. 5. 2015. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice pod nazivom „Poet-i-ja”. Riječ je o poetsko-scenskoj predstavi, kao što sam najavljuje, „naslonjenu na vlastite izričaje, prošlo, sadašnje i buduće, duh vremena i „šansonijerski pristup” poeziji koja mora bit spoj riječi, ritma, pokreta i interakcije s publikom.”

Za svakog posjetitelja Siniša priprema pjesmu, koju će spjevati „na licu mjesta”. Poznavajući njegov osebujan stil vođenja televizijskih i radio nastupa, glume, kao i pokretanje inicijative poput Svjetskog dan optimizma, vjerujemo da će i ovaj puta ne samo zabaviti, nego i oduševiti koprivničku publiku. O Sinišinoj originalnosti i kreativnosti govori i pozivnica na multimedijalnu večer, koju je „izvukao spisom iz zemlje Poetije” za ovu priliku.

Meni je Život je prelepa ledina pona Sonca, Zemle, Vode i Neba.

Reči, oslobođene misli, kak kamenčeki, med Nebom, Soncem, Vodom i Zemlom, daju mi v Životu farbe i vode me čez pote, kojekakve.

Odnavek, živim na Zemli z nogami, z Vodom v joku, z srcem na Nebu, a z rokami prema Soncu.

Poetija, to je moja prelepa ledina Života.

Od moji zanosov, sozi, lekovitih travi i krili z kojima grlim oblake.

V Poetiji so si sestre i brati, se deliju i si se razmeju. Sakomu od vas očem nekaj od sebe dati, jer puščam vas se vnuter, s poverenjem.

Nekomu za krila, nekomu za soze, nekomu za pote, kojekakve.

Očem podeliti ze semi svoju prelepu ledinu Života.

To je moja Poetija.

I ona vam je, dragi moji, čist stvarna…

On koj doje, nek samo zeme sebom svoje srce.

Se ostalo vas več čeka v Poetiji

Siniša Cmrk