Planovi za budućnost Kloštra

Siniša Pavlović: Po pitanju novih radnih mjesta, potpisali smo ugovore s novim poduzetnicima, a industrijska zona će rasti

Vezano uz gradnju školsko-sportske dvorane, javili smo se na natječaj i prošli administrativnu provjeru. Njena vrijednost bit će 9,5 milijuna kuna i vjerujemo da će sve biti odobreno, optimističan je Pavlović.

08:00h
0
Siniša Pavlović otvara kružni tok // Foto: Matija Gudlin

Načelnik Kloštra Podravskog, Siniša Pavlović koji je među svim načelnicima Koprivničko-križevačke županije na nedavnim lokalnim izborima dobio najveću podršku birača, čak 88,28 posto glasova; ispričao nam je o projektima i planovima za svoju općinu u narednom četverogodišnjem mandatu.


Načelnik, koji ni sam nije očekivao tako velike razmjere pobjede, kao razlog tome naveo je da kampanja nije trajala dva tjedna, već četiri godine, te istaknuo kako to povjerenje planira vratiti svojim glasačima i sumještanima.

– Nastavljamo u kontinuitetu te se usredotočujemo na infrastrukturu, gospodarstvo i zapošljavanje. Po pitanju novih radnih mjesta, potpisali smo ugovore s novim poduzetnicima te je izrađena projektna dokumentacija za širenje pogona u industrijskoj zoni. Također, imamo dva nova ulagača koji će otvoriti radna mjesta – najavio je načelnik Kloštra, zasad zadržavši identitet ulagača tajnim.

Kao strategiju kojom bi se zadržalo mlade odnosno mlade obitelji na selu, naveo je upravo nova radna mjesta i planirane razne poticaje za samozapošljavanje i subvencioniranje dječjih vrtića i škole.

Semaforizacija u Kloštru // Foto: klostarpodravski.hr

– Što se tiče ulaganja u obrazovanje i sport, predstoji nam otvaranje dječjeg vrtića koji je sagrađen. Samo ga treba opremiti, a to će se financirati iz EU fonda. Vezano uz gradnju školsko-sportske dvorane, javili smo se na natječaj i prošli administrativnu provjeru. Njena vrijednost bit će 9,5 milijuna kuna i vjerujemo da će sve biti odobreno – optimističan je Pavlović.

Po pitanju komunalne infrastrukture i Kloštar Podravski je obuhvaćen aglomeracijom đurđevačkog šireg područja, a u tom smjeru, doznajemo, gradit će se i kanalizacija na prostoru cijele općine.

– Naša je sva dokumentacija gotova, samo se čeka da se raspiše natječaj pa da se možemo prijaviti. Očekujemo da će radovi započeti početkom iduće godine te da će do 2019. biti njihov završetak – uputio nas je Pavlović.

Nakon što je pušten u rad semafor kod Osnovne škole Kloštar Podravski koji je postavljen uz pješački prijelaz te izgrađen kružni tok, razvijanje prometne infrastrukture se nastavlja.

Radovi na ulicama Kloštra // Foto: klostarpodravski.hr

– Sada slijedi semafor i mjerač brzina u Budančevici, u Prugovcu planiramo postaviti bljeskalice, a rješavamo i pružne prijelaze na relacijama Kloštar-Kozarevac i Kloštar-Bunjevac – nabrojao je načelnik.

Također, malo mjesto poput Kloštra misli i na turizam te je osnovana zajednička turistička zajednica za općine Podravske Sesvete, Kalinovac i Kloštar Podravski.

– Imamo novog voditelja te TZ-om planiramo promovirati naše ljepote i potencijale od Bilogore do Drave. Naši su resursi vinogorja, proizvođači sireva i soka te se kroz male proizvođače domaćih proizvoda i OPG-ove planiramo plasirati na turističkom tržištu – izvijestio nas je kloštranski načelnik o ambicijama ove općine.

čitam...