HT PRVA LIGA

Slaven Belupo pobjedom nad Istrom stigao na milimetar do matematičkog ostvarenja cilja, Stipić: Zadovoljan sam momcima

10:56h
0
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Brkić

Dvije asistencije Bogojevića te pogoci Zirduma, Krstanovića i Jeffrena u prvih pola sata riješili su utakmicu 32. kola HT Prve lige između Slaven Belupa i Istre 1961. Ovom pobjedom momčad trenera Tomislava Stipića stigla je do 34 boda, što je četiri kola prije kraja 11 više upravo od Puljana koji će s devete pozicije vjerojatno ići u dodatne kvalifikacije za obranu prvoligaškog statusa. Dakle, Slaven je gotovo sigurno ostvario početni cilj postavljen pred Stipića – ostanak u ligi.

– Teoretski nismo još osigurali, ali zapravo jesmo. Kada vidite naše prvo poluvrijeme i fokusiranost na zadatak, kada ne razmišljamo o rezultatu, igramo fantastično. Drugo poluvrijeme fokusirali smo se na rezultat te zaboravili izvedbu, što moramo popraviti, a mlade igrače ohrabriti. HNL je visoka stepenica – izjavio je Stipić nakon utakmice.

Farmaceutima, idući vikend, slijedi utakmica s Varaždinom.

– Ponekad u Varaždin odem na kavu. Dobro ćemo se pripremiti, već se danas veselimo. U Hrvatskoj sam gotovo devet mjeseci, upoznao sam puno nogometnih eksperata, oni će procijeniti kako igramo. Zadovoljan sam momcima koji su odradili zadatak – zaključio je Stipić.

čitam...