spektakl na apašu

Slaven Belupo sutra pred punim tribinama otvara novi travnjak protiv Hajduka, Ivković: Samo sa 110%-tnim angažmanom možemo nešto napraviti

Nogometaši Slavena jučer su u prostorima Podravke dijelili ulaznice, a interes navijača za utakmicu iznenadio je i njih same. 

11:30h
0
Nk Slaven Belupo - Nk Hajduk
Foto: Ivan Brkić

Novi hibridni travnjak u Miškininoj napokon je gotov. Ovog tjedna izvođači radova službeno su predali travnjak u ruke nogometnog kluba, a sutra će se odigrati i prva utakmica na Apašu. Koprivnica i Slaven nisu mogli poželjeti boljeg protivnika za otvorenje jer na Gradski stadion stiže Hajduk kojeg vodi Željko Kopić.

Nogometaši Slavena jučer su u prostorima Podravke dijelili ulaznice, a interes navijača za utakmicu iznenadio je i njih same.

– Očekivali smo da će biti interes za utakmicu protiv Hajduka, ali nismo očekivali da će biti baš ovako. Svi okupljeni zaželjeli su nam sreću, a na nama je da damo zadnji atom snage da dođemo do sva tri boda. Veseli nas veliki interes i nadamo se punom stadionu u subotu jer nema ljepšeg nego igrati u odličnoj atmosferi – rekao je Vinko Međimorec.

Kako navodi službena stranica kluba, sve navijače prilikom dolaska na utakmicu očekuju Lino i Kviki koji će dijeliti prigodne proizvode, a za one najsretnije koji dobiju proizvod s posebnom oznakom, Slaven Belupo je pripremio svoje majice. Osim dobrog nogometa, očekuje vas degustacija muffina s novom Lino Ladom Gold. Susret je za službene stranice kluba najavio trener Ivković.

– Ideja s prijateljskom utakmicom bila je vidjeti stanje i ponašanje nekih igrača. Dobro nam je došla, dobro smo ju iskoristili, iako je možda bila čvršća nego što smo očekivali. Pred nama je Hajduk, Hajduk koji je institucija, Hajduk za koji, bez obzira na to što u ovom trenutku nije na nivou na kakvom smo ga očekivali, ne smijemo ni na tren pomisliti da je u krizi. Cijenimo Splićane, respektiramo ih i poštujemo, ali vjerujemo u svoju snagu i svoju kvalitetu. Želimo kvalitetu i samopouzdanje koje je prisutno, jer je evidentno da se momčad iz utakmice u utakmicu diže i da izgledamo bolje, prikazati i na terenu. Kvaliteta koju posjedujemo je neosporna, ali ni u jednom trenutku nam ne smije pasti na pamet da ćemo nešto učiniti bez 110 postotnog angažmana protiv Hajduka – rekao je u uvodu Ivković.

Trener Slaven Belupa s optimizmom čeka sutrašnji susret.

– Vjerujem da smo u stanju odigrati kvalitetnu utakmicu, da smo u stanju pokazati da smo dobri, a s obzirom na to da igramo u Koprivnici usuđujem se reći da smo jedan posto veći favoriti u sutrašnjoj utakmici. Ovaj teren je bio, ostao i mora biti u budućnosti neugodan i težak za sve koji dolaze. Uvjeren sam da će moji igrači sutra dati maksimum i da ćemo biti bolji nego što smo bili u Osijeku gdje smo bili na solidnom nivou – objasnio je Ivković.

Slaven Belupo se nakon 106 dana vraća u svoj dom. Imat ćemo i premijeru novog travnjaka na našem stadionu.

– Vidi se i osjeti mobilizacija i motiviranost svih ljudi u klubu da naprave nešto dobro i novo. Osjete to i igrači što se odražava na njihovo samopouzdanje, motiviranost i raspoloženje na svakom treningu. Što se tiče terena, najbolju utakmicu prošle sezone odigrali smo u Rijeci na Rujevici gdje je travnjak gotovo identičan kao naš novi. Trenirat ćemo samo jednom prije utakmice na njemu. Bitno je da travnjak izgleda fenomenalno, da je trava vrhunska, ali na kraju krajeva – odlučuje kvaliteta igrača. Vesele nas najave da će stadion biti lijepo ispunjen što će nam sigurno biti motiv više – zaključio je Ivković.