HT PRVA LIGA

Slaven Belupo u Šibeniku traži izlaz iz užasne situacije, Zekić: Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje

Užasno ga, kaže, živcira što non-stop mora miksati prvih 11. S druge strane, gotovo su svi dobili priliku. Očigledno, dobitnu formulu nije pronašao, u čemu mu ne pomažu ni ozljede u zadnjoj liniji.

21:00h
0
Zoran Zekić // Foto: Mateo Alečković

Tri poraza zaredom doživio je Slaven Belupo. Jedan je momčadi trenera Zorana Zekića nanijela Lokomotiva, a preostale favorizirani suparnici – zagrebački Dinamo i Osijek. No, taj niz ne zvuči ni upola strašno kao onaj o 11 kola bez pobjede, koji se proteže sve tamo do prvoga kola, odnosno sredine srpnja kada su Farmaceuti još pod vodstvom trenera Deana Klafurića nekako savladali aktualne prvake.

Ovakav uvod mediji u kontekstu susreta koprivničkog prvoligaša pišu tjedan za tjednom, pri čemu mogu mijenjati samo ime kluba koji se nalazi s druge strane. U sklopu 13. kola HT Prve lige, to će sutra, u 18 sati, biti Šibenik u Šibeniku.

– Dvostruki dvoboj me trenutno ne zanima. Gledam i razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici koja je za mene kao Kup, kao da se igra na ispadanje. Ne želim stavljati pritisak na igrače, ali to je naša trenutna situacija. Tako je kako je i od toga ne možemo pobjeći. Pričati sada o svemu što nam se događalo od ozljeda i pehova i tražiti neke alibije nema smisla. Želim da budemo čvršći, puno okomitiji i konkretniji u fazi obrane i fazi napada – poručio je Zekić za službene klupske stranice ususret ogledu sa Šibenčanima.

Foto: NK Slaven Belupo
Zekića užasno živcira što non-stop mora miksati

Na klupi Šibenika nalazi se španjolski strateg Mario Rosas. 

– Svaka utakmica u ovoj je ligi zahtjevna. Svi igraju dobro, ali razmišljamo samo o novoj pobjedi pred našom publikom koja će nam sigurno biti dodatan motiv – poručio je Rosas.

Pobjednički gard apsolutno je opravdan. Osim što imaju 13 bodova, sedam više od Slavenaša, prije par dana srušili su Hajduk. Splićani su imali probleme u vidu izostanaka nekolicine igrača, ali svejedno je riječ slavlju koje je odzvonilo. K tome, u Marinu Jakolišu imaju hit-igrača ovogodišnjeg prvenstva čija je karijera u usponu otkako je došao na posudbu iz Hajduka.

– Dojam je da smo sa svim momčadima do sada igrali al pari, pa čak i s Dinamom, ali uvijek napravimo neku gluposti, dogodi se neki trenutak koji prelomi na drugu stranu. Moramo biti mentalno jači jer se poslije svakog kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene – uvjeren je Zekić.

Užasno ga, kaže, živcira što non-stop mora miksati prvih 11. S druge strane, gotovo su svi dobili priliku. Očigledno, dobitnu formulu nije pronašao, u čemu mu ne pomažu ni ozljede u zadnjoj liniji.

Zoran Zekić // Foto: NK Slaven Belupo

– Čim pronađemo formulu nećemo više lutati, a ja sam uvjeren da će to biti uskoro – vjeruje.

Inače, Šibenik će već u utorak ponovno odmjeriti snage sa Slavenom, ovoga puta u osmini finala Hrvatskog kupa.

– Šibenik se jako digao ove sezone. Zaista mi se sviđaju. Dolaskom Jakoliša i Marina koji igraju fantastično, vjerom u sebe i kompaktnim prezentacijama stigli su i do bodova. Mislim da je to ono što i nama treba, vjera u sebe i težnja igri. Sutra je nova utakmica, nova prilika za dokazivanje. Moramo željeti, boriti se i, naravno, u tome svemu pokazati i neku kvalitetu kada imamo loptu u svojim nogama. Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje, a kad se došlo onda je svima bilo sve jednostavnije – zaključio je Zekić.