gašenje

Slaven Belupo zbog korone ugasio svoju drugu momčad, što će biti s mladim igračima?

Do pandemije koronavirusa druga momčad Slavena bila je zainteresirana za odlazak u viši rang, u Treću HNL Sjever gdje bi mladi igrači skupljali više iskustva za kasniju fazu karijere. 

14:22h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Slaven Belupo više neće imati B momčad, potvrdili su nam iz koprivničkog prvoligaša. Razlog je epidemija koronavirusa, a povlačenje, odnosno gašenje B momčadi jedna je od mjera zbog novonastale situacije.

U aktualnoj, netom prekinutoj sezoni B momčad Slavena koju vodi Vedran Medenjak uvjerljivo je bila prva s deset bodova prednosti nad drugoplasiranim Ferdinandovcom. Do pandemije koronavirusa druga momčad Slavena bila je zainteresirana za odlazak u viši rang, u Treću HNL Sjever gdje bi mladi igrači skupljali više iskustva za kasniju fazu karijere.

Oni najtalentiraniji igrači bit će priključeni prvoj momčadi, oni mladi koji nisu prestari vratit će se juniorima ili će otići, ovisno kako struka procjeni – rekli su nam u klubu.

U idućoj sezoni Slaven Belupo B ili 2 tako više neće postojati, ni u Četvrtoj HNL ni u Trećoj HNL Sjever. Razlog je jasan, financije je trebalo negdje srezati, no ostaje žal zbog mnogih mladih igrača koji su tako hvatali onaj međukorak između juniorskog i (polu)profesionalnog nogometa.

Kratko postojanje druge momčadi dobro su iskoristili Luka Liklin i Marko Čovo koji su potpisali ugovore s klubom i postali dio prve momčadi.

čitam...