Slaven u subotu na teškom gostovanju u Karlovcu

16:35h
0

100312-dalic-mNakon remija protiv Šibenika, Slaven Belupo u subotu ne smije izgubiti u Karlovcu, kako bi zadržao kakve-takve izglede za europski plasman.

– Imamo problema, prati nas peh jer smo u roku od tjedan dana ostali bez dvojice važnih igrača, Vojnovića i Marčića, i vjerojatno ih neće biti do kraja prvenstva. No, nema mjesta nikakvom pesimizmu, nikakvom alibiju – izjavio je Dalić uoči subotnjeg gostovanja u Karlovcu.

S obzirom na snijeg koji je pao u srijedu, uvjeti će biti teški.

– Malo me brine i plaši kakav će teren biti u Karlovcu, hoće li uvjeti za igru biti normalni. O tome ovisi i kako ćemo složiti sastav, pošto će teren vjerojatno biti blatnjav i težak, i da tu neće biti puno igre.

Poraz od 5:0 u Splitu bio je težak udarac za Farmaceute, potom je osvojen samo bod u Šibeniku. Proljetni start nije bio dobar.

– Protiv Šibenika smo pokazali drugačije lice nego protiv Hajduka, nažalost nismo dobili utakmicu i zakinuti smo za dva boda, stoga već u Karlovcu moramo tražiti bodove. Znam da u takvoj situaciji nije nimalo lako ići u goste, ali nema mjesta pesimizmu, moramo se potruditi da izgubljene bodove negdje nadoknadimo.

Prva je prilika za to Karlovac, potom u Koprivnicu dolazi Dinamo.

– Neće biti nimalo lako, Karlovac je hit ovog prvenstva, igra dobro i ima više bodova od nas. Oni su nas u Koprivnici potpuno nadigrali, izgubili smo sa 1:3, i to je još jedan motiv više za nas. Mi smo u prva četiri kola računali na četiri boda, to još uvijek nije nemoguće ostvariti. Moramo razmišljati pozitivno i vjerovati u sebe – poručio je Zlatko Dalić.

Utakmica u Karlovcu igra se s početkom u 15 sati, a sudit će Domagoj Ljubičić iz Osijeka.

Vjerojatni sastav Slavena Belupa (4-4-2): Pelin – Poldrugač, Kokalović, Rogulj, Maras – Papa, Nynkeu, Šafarić, Delić – Mujanović, Tepurić.

Klupa: Rodić, Čaval, Jakšinić, Gregurina, Posavec, Poredski, Jurić.

Nedostaju: Marčić, Vojnović (ozlijeđeni), Purić (bolestan).

čitam...