Dodatno obrazovanje

Slavko Tucaković ponovno u školskim klupama, i to Ratne škole: ‘Učit ću o vođenju velikih intervencija, ne samo u vatrogastvu, nego i u cijelom sustavu’

Učimo o donošenju strateških odluka, strateškom promišljanju, usvajanju znanja i vještina na najvišoj nacionalnoj razini. Upravo ono što će meni trebati je upravljanje i donošenje odluka, odnosno vođenje velikih intervencija, ne samo u vatrogastvu, već i u cijelom sustavu zaštite civilnog društva, smatra Tucaković.

15:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Zapovjednik hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković u ponedjeljak je, zajedno s tisućama učenika diljem zemlje, krenuo u školu.

U njegovom slučaju radi se o Ratnoj školi Ban Josip Jelačić u Zagrebu, kamo ga je poslao ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

Samog Tucakovića iskustvo u novoj školi pozitivno je iznenadilo, a otkrio nam je da se zaista radi o svakodnevnoj nastavi koju je dužan pohađati.

– Nastava je od ponedjeljka do petka, ovo je prava škola, danas smo imali čak i tjelesni odgoj – rekao nam je on.

Naravno, većinom se tu radi o vještinama i znanjima koje će mu pomoći u njegovoj ulozi zapovjednika vatrogasaca.

Učimo o donošenju strateških odluka, strateškom promišljanju, usvajanju znanja i vještina na najvišoj nacionalnoj razini. Upravo ono što će meni trebati je upravljanje i donošenje odluka, odnosno vođenje velikih intervencija, ne samo u vatrogastvu, već i u cijelom sustavu zaštite civilnog društva – smatra Tucaković.

U Ratnoj školi bit će do lipnja iduće godine, a osim svakodnevne nastave, bit će organizirana i studijska putovanja, u kojima se nada da će obići i Koprivnicu.

Kao što je napomenuo, njegovo dodatno školovanje nema veze s događajima ovoga ljeta u kojima je diljem Dalmacije upravljao vatrogascima u rijetko viđenim vatrenim stihijama.

– Ovo je samo još jedna nadogradnja, pozitivna za cijeli sustav koji ćemo moći nadograditi i poboljšati novim saznanjima, pogotovo kada se radi o uključivanju više službi u intervenciju, primjerice HGSS-a i Crvenog križa – pojasnio je on.

Za vrijeme njegovog školovanja na dužnostima zapovjednika mijenjat će ga Željko Sutlar.

Loading...