Slučaj koji je šokirao Podravinu // Suđenje bombašima ljubavnicima počinje 1. listopada

14:09h
0
Valentina Brunec Crnečki s ljubavnikom je osmislila pakleno suludi plan // Foto: Facebook
Valentina Brunec Crnečki // Foto: Facebook

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je održano pripremno ročište uoči početka suđenja frizerki Valentini Brunec Crnečki (39) i njezinom ljubavniku Nikoli Labošu (36) iz Srijema.

Podsjetimo, njih dvoje tereti se za pokušaj ubojstva Valentinina supruga Hrvoja Brunca (37). Bombaški napad dogodio se 7. prosinca prošle godine oko 22 sata u Koprivničkom Ivancu.

Na jučerašnje pripremno ročište ljubavnici su dovedeni iz istražnog zatvora u kojem su s kratkim prekidom već gotovo devet mjeseci.

Suđenje će voditi sutkinja Melita Mioč Felak. Laboša će braniti odvjetnik Krešimir Papac iz Koprivnice, a Valentinu Brunec Crnečki Dejan i Dušanka Kuharić iz Ludbrega. Opunomoćenik oštećenog Hrvoja Brunca, koji jučer nije bio prisutan u sudnici, bit će Krešimir Kraljic. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, pak, predstavlja Darko Galić.

Nakon što je saslušala koje dokazne materijale nude strane u postupku, sutkinja M. Mioč Felak početak suđenja zakazala je za 1. listopada u 9 sati. Odmah je odredila i da će se ono nastaviti 12. i 13. listopada u isto vrijeme. Suđenje zasad nije zatvoreno za javnost, ali ne mora biti da se u međuvremenu nešto neće promijeniti zbog “pikantnosti” slučaja.

Prema optužnici, bombaški napad dogodio se kada se nesretni Hrvoje kasno navečer vratio s posla i izišao u dvorište. Valentina je svom ljubavniku poslala poruku da joj je suprug stigao kući i to je bio znak da Nikola, koji je čučao u susjednom dvorištu, na njega baci ručnu bombu.

Eksplozija je uznemirila susjedstvo, ali na prvu nitko nije pomislio da bi u svemu sudjelovala i Valentina. Policiji je trebalo puna dva dana da raspetlja zamršeni mozaik slučaja. U tome im je zasigurno pomoglo više od 500 SMS poruka i stalna telefonska komunikacija između dvoje ljubavnika na dan zločina.

Hrvoje je u bombaškom napadu teško ozlijeđen i liječen je u koprivničkoj bolnici. Ozlijeđena mu je bila potkoljenica, posebno peta.

Hrvoje i Valentina roditelji su dvoje maloljetne djece.

Valentina i Hrvoje Brunec u sretnim danima svoje veze // Foto: Facebook