17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŠKOLSKI PROSTORI

SLUŽBENO Učenici u županiji više neće nositi maske tijekom nastave, evo detalja
S

Na kraju koordinacije pozvali su građane na daljnje odgovorno ponašanje.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je raspravljao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić podsjetio je kako nema novih oboljenja, dok je pet osoba proglašeno zdravima. Ujedno se dotaknuo početka školske godine, istaknuvši kako se nastava odvija bez poteškoća uz pridržavanje mjera.

– Stožer je u tom pogledu, temeljem preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz suglasnost epidemiološke struke donio Preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike – poručuju.

Napominju kako su maske i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima, odnosno izvan učionica, u javnom prijevozu i prilikom dolaska i odlaska iz škole. Distanca i ostale mjere i dalje su nužne u razredima. Preporuka će se primjenjivati od sutra, srijede 16. rujna. U slučaju pogoršanja situacije na području županije, odluka o obaveznom nošenju zaštitnih maski u učionicama bit će vraćena.

– Stožer je donio i Preporuku za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa. Preporuka će se primjenjivati od srijede 16. rujna na sve školske-sportske dvorane za organizaciju treninga i utakmica sportskih klubova u sustavu natjecanja, a obuhvaćaju mjere vezene za prostorno-organizacijske uvjete objekta, higijenu prostora i detaljne epidemiološke upute za sportaše i djelatnike klubova – poručuju.

Na kraju koordinacije pozvali su građane na daljnje odgovorno ponašanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×