Solidan nastup Larise Musić na Prvenstvu Evrope

08:40h
0
larisa music

27022009-larisa-music-mJuniorka S.Š.K. Podravka, Larisa Musić, nastupila je kao članica juniorske reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Evrope u gađanju standard zračnim oružjem koje se održalo u Pragu.

U svom prvom nastupu na ovako velikom natjecanju Larisa Musić postigla je solidan rezultat od 386 krugova čime se plasirala u srednji dio ljestvice najboljih evropskih juniorki. Reprezentacija Hrvatske ( L. Musić, T. Perec i S. Vitez) također je odradila solidan nastup završivši plasmanom u sredini evropskih reprezentacija juniorki.

Prema riječima selektora i vodstva Hrvatske reprezentacije nastupom na Prvenstvu Evrope Larisa Musić je u potpunosti zadovoljila sva očekivanja koja su se pred nju postavila u pogledu rezultata. Naime od Larise Musić i ekipe juniorki u disciplini standard zračna puška veći dosezi rezultata i plasmana na evropskim i svjetskim natjecanjima očekuju se tek u slijedećih tri do četiri godine.

Nakon prvenstva Evrope u standard zračnom oružju Larisu Musić očekuju daljnji nastupi u prvoj hrvatskoj ligi te nastupi na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplini standard malokalibarska puška gdje će se loviti rezultatska norma za ostvarivanje plasmana na prvenstvo Evrope u malokalibarskom oružju.